Seçim İşlerinden Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandık görevlilerini atarken usulsüzlük yaptığını ileri sürdü. Yavuz "13 ilçede 5 bin 21 kişi liste dışından atandı. Merak ediyorum bunlar arasında FETÖ'den ihraç edilen kamu görevlileri var mı?" diye ithamda bulundu.

YSK'YA USULSÜZ ATAMA SUÇLAMASI

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde geçersiz oyların yeniden sayımı ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK'ya usulsüz atama suçlamasında bulunması dikkat çekti.

'SANDIK BAŞKANLARINDAN FETÖ'CÜ VAR MI ARAŞTIRIYORUZ'

Ali İhsan Yavuz açıklamasının ilgili kısmında şunları ifade etti;

"Kamu görevlileri listesi veriliyor. Bu listenin içinden ata deniyor. İlçe seçim kurulları nasıl, neden yapıyorsa 16 bin 491'ini o listeden atıyor. O listenin dışına kayıtsız şartsız çıkamazsın demesine rağmen 5 bin 021 kişi de çıkıyor. Bu sadece 13 ilçede. Tamamına baktınığınız zaman bence 10 bini geçecek. 

YSK nezdinde ileri sürebileceğimiz iddialarımız var onları da kullanacağız ama onlarla da yetinmeyeceğiz. 

Bizce bu meselenin arkasında çok daha farklı şeyler çıkacak. Mesela böyle biraz daha tartışmaya sebep olacak bir şey atayım ortaya. Bu sandık başkanlarından, FETÖ kapsamında ihraç edilenler var mı diye ben merak ediyorum mesela. Buna ilişkin de emarelerimiz var, bilgilerimiz var ama araştırmaya devam ediyoruz. Muhtemelen şu oldu; bir stratejik akıl, belli kesimleri ve güçleri birleştirdi ve böyle bir organizeli usulsüzlüğün ortaya çıkmasına sebebiyet verdi."

ali-ihsan-yavuz-turkce-olimpiyatlari2.png?

YAVUZ'UN FETÖ ORGANİZASYONUNA DESTEK GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

'Sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilen var mı diye araştırmaya devam ediyoruz' diyen Yavuz'un TÜRKÇEDER'in düzenlediği Türkçe Olimpiyatları'nda sahneye çıkarak organizasyona destek verdiğine dair görüntüler ortaya çıktı. 

Ali İhsan Yavuz’un Türkçe Olimpiyatlarına katıldığına dair bir haberi de Anadolu Ajansı'nın servis ettiği anlaşıldığı üzere haber şu şekilde;

ali-ihsan-yavuz-aa.jpg?