Sabah yazarı Burhanettin Duran, "Dış politikada gündem ve yenilenen ‘ideolojik’ tartışma" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı karşıtı olmadığını söyledi.

Duran yazısında "İçeride ve dışarıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "AB'den uzaklaşma ve Batı karşıtı" olmakla eleştiren gruplar var" dedi.

Duran, yazısına "Evet, Erdoğan, Batı hâkimiyetindeki uluslararası düzeni eleştiriyor. Ancak "daha adil bir dünya mümkün" eleştirisi aynı zamanda Çin ve Rusya'yı da içeriyor. ABD ve AB'nin Türkiye'ye yönelik dayatmalarına karşı çıkarak eşit/adil ilişki kurulmasını istemek ve milli çıkarlarımız için gerekirse gerilimi göze almak "Batı karşıtlığı" olarak nitelenemez" diye devam etti.

Duran, yazısının devamında ayrıca "Batı başkentlerinin sadece PKK-YPG ve FETÖ'ye verdiği destek bile Türk kamuoyunun Batı'yı sert şekilde eleştirmesi için yeterli" olduğunu söyleyerek "Yine, 2007'den itibaren AB üyelik sürecini durduran ve Yunanistan ile Güney Kıbrıs'ın maksimalist taleplerini bize dayatan AB oldu. Arap isyanları dahil bölgesel türbülansta Ankara'yı Suriye'deki milli güvenlik çıkarları dahil birçok alanda yalnız bırakan AB ve ABD oldu. 2016 darbe girişimi karşısındaki samimiyetsizlikten hiç bahsetmeyelim" ifadesini kullandı.

Duran, ayrıca yazısının ilgili son bölümünü "Erdoğan, Batı karşıtı falan değil sadece Türkiye'nin milli çıkarlarını tanıyan yeni, eşit bir ilişki istiyor" diye bitirdi.