İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırısının ardından Endonezya'ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın dans gösterisiyle karşılanmasına vatandaşlardan tepki geldi.

Vatandaşlardan Erdoğan'a 'danslı karşılama' tepkisi…. - Son dakika  haberleri – Sözcü

13 Kasım Pazar günü saat 16:20 sularında İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör saldırısında 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 81 vatandaşımız yaralandı.

Halk, olayın şokunu yaşarken ve yas içindeyken; Cumhurbaşkanı ve  AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Endonezya’ya gitti.

Erdoğan burada bir dans gösterisiyle karşılandı. Ancak bu karşılama Türkiye’de tepkilere neden oldu.

İYİ Parti lideri Akşener, “Erdoğan’ın yurtdışı seyahatini iptal etmesini ya da milletimiz yas tutarken, kendisini dans gösterisiyle karşılatmamasını beklemek doğal hakkımızdır” ifadelerini kullandı. Erdoğan’a ve iktidara seslenen Akşener, “Herkes aklını başına alsın. Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz.” dedi

Sözcü'de yeralan habere göre, Yurttaşlar da, devlet yöneticilerinin bu tip durumlarda daha duyarlı davranması gerektiğini belirtiyor. Bu tip durumlarda ya ziyaretlerin tamamen iptal edilmesi gerektiğini ya da bu tip karşılamalara katılınmaması gerektiğini düşünüyorlar.

İstanbul Mecidiyeköy’de vatandaşlara mikrofon uzattık, görüşlerini sorduk. Verilen yanıtlar şöyle oldu:

“TÖRENİ İPTAL EDİN DEMESİ LAZIMDI”

Cemal Kılıç: “Yapılan terör saldırısından sonra, karşılama esnasındaki olacak olan her olaydan haberi vardır. Haberi olduğu zaman oradaki yetkililerden ricada bulunması gerekirdi. ‘Bizim yasımız var lütfen karşılama törenini iptal edin’ demesi lazımdı.”

“BU TİP DAVRANIŞLAR ETİK DEĞİL”

Volkan Tütün: “Ülkede ulusal yas ilan edilmesi gerekirken, bu tip davranışların etik olduğunu düşünmüyorum. Olay yerine gidilip, olay yerinde inceleme yapılıp, yaralılara geçmiş olsun, ölüler için baş sağlığı, taziye ziyaretleri yapılmasını beklerdim. Olayın üstüne gidilip araştırılmasını isterdim, bu şekilde yüzeysel olduğunu düşünüyorum.”

“KARŞILAMAYA KATILMAYABİLİRDİ”

Vedat Asal: “Ülkede böyle bir olay olmuş, devlet erkanının bu konuda biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Öncelikle orada yaralanmış birçok insan var, psikolojisi bozulan, güvenlik kaygısı güden birçok insan var. Devletin bununla ilgili halka güven veren açıklamalar yapması gerekiyor. Tabii ki dış ilişkiler önemli ama devletin anında açıklama yapması gerekiyor. Sosyal medyayı kısıtlamak yerine sosyal medyadan açıklamalar yapıp, bu işin arkasını, insanların kafasında kuşku yaratmayacak net bir şekilde anlatılması gerekiyor. Karşılamada müziği, dansı engelleyemeseniz bile katılmayabilirsiniz.”

“ÖRF VE ADETLERİMİZE GÖRE YANLIŞ”

Murat Kıran: “Şahsen yanlış, İstanbul’un göbeğinde bir bomba patlatılıyor… Örf ve adetlerimize göre yanlış.”

“BURADA KALMASINI BEKLERDİM”

Zehra Suna Bozdemir: “Burada vatandaşla kalmasını beklerdim, çünkü ‘Ben halktan biriyim’ diyor. Öyle diyen birini burada görmek isterdim. 2023’te gidecek zaten.”

Zehra Suna Bozdemir

“TAMAMEN ÇOK KÖTÜ”

Emel Hanım: “Çok kötü, bizim acımız varken dans edilmesi çok yersiz. Acımız varken buna dair farklı şeyler yapılması gerekiyor. Çok hoş karşılanmadı bence.”

Emel Hanım

“KASITLI OLARAK YAPILMADI”

Bayram Karakaş: “Kasıtlı olarak yaptıklarını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanımızı karşılamak için kendilerine göre bir sevinç gösterisi yaptılar bence, bilinçli yaptıklarını düşünmüyorum. Ancak Türk heyetinin önceden durumla ilgili bir bilgilendirme yapması daha hoş olurdu.”

“ŞAŞIRMIYORUZ!”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “İmamoğlu ne yapsa göze batıyor ama onunla ilgili yapılan eleştiriler herkese yapılmıyor. Biz her şeyin farkındayız, günü geldiği zaman sözümüzü kullanacağız. Biz halkız her şeyi görüyoruz, hiç kimse bir şey saklayamaz. Bizim vatandaş olarak beklentimiz o kadar fazla ki… O kadar görmemeye alıştık ki her şeyi… Artık bunlar detay kaldı, şaşırmıyoruz!”