Yeniçağ gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, bugünkü yazısında benzin ve motorin fiyatları nedeniyle AK Parti hükümetini suçladı. Zelyut, Her gün benzin ve mazota gelen zamların tek suçlusu Rusya- Ukrayna savaşı imiş… Petrol fiyatı artınca otomatik olarak zam yapılıyormuş! Kuyruklu yalan… " ifadelerini kullandı.

"AKP EKONOMİ POLİTİKALARIDIR"

"Utanmadan sıkılmadan atılan bir yalan da Türkiye’deki tarım ürünlerinin fiyat artışının da yine yurtdışı kaynaklı olduğudur." diyerek tarım ürünlerindeki fiyat artışına da dikkat çeken Evren Devrim Zelyut, "Dün patates, soğan, mercimek yokluğu, bugün ayçiçeği yağını konuşuyoruz. Tarımsal ürünlerin fiyatının artışının tek nedeni AKP ekonomi politikalarıdır." yazdı.

Evren Devrim Zelyut yazısına şu ifadelerle devam etti:

"AKP 2008 yılından beri Amerikan Merkez Bankası’nın bastığı bol paralara sırtını dayayarak ithal etmeyi maharet bildi. Ancak Amerikalılar paraları çekmeye başlayınca artan kur ithalatı pahalı hale getirdi. 2016 yılından beri dışa bağlı üretim sistemi sürekli arıza çıkarmaya başladı. Verilen açıklar arttıkça ekonomi krize girdi. Artan kurla pahalı mallar üretmeye başladık.

O dönemde tarımı boşlamanın acısını şimdi çekiyoruz. Size rakamlarla ispat edeyim dediklerimi:

2004-2020 arasında 4 milyon 240 bin hektarlık alan ekilip dikilmekten vazgeçildi. 23,8 milyon hektar olan ekili arazi sayısı, 19,5 milyon hektara düştü. Dönelim çiftçi sayısına bakalım, 2009 yılında 1 milyondan fazla çiftçi SGK’ya kayıtlı iken, 2021 yılında 541 bine düşmüştür.

Tarımdaki üretim kaybını görüyor musunuz? Buğdaydan tutun ayçiçeğine, bakliyata kadar her şey dışarıdan geliyor. Ayçiçeği yağında nasıl kendi kendine yetsin Türkiye? Hesap ortada, üretim 1,7 milyon ton, tüketim ise 2,7 milyon ton. Arada 1 milyon ton fark var.Türkiye üretimden, verimlilikten, teknolojiden koptuğu için fiyatlar artıyor, artacak…"

Sözün özü şu; yalanlar, sefalet ve fakirliği ortadan kaldıramaz.