Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, bugünkü köşe yazısında geçtiğimiz gün Hakk'a yürüyen ve Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın uzun yıllar yanında görev alan  Saadet artisi GİK Üyesi olan  Osman Akgün ile arasında geçen görüşmeyi aktardı.

"FABRİKAYA GEREK YOKTUR"

Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın, geçmişte Diyarbakır, Trabzon ve Aydın'da yerli uçak fabrikası kurmak istediğini Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz'e anlatan merhum Osman Akgün, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından, " ABD’den uçak alıyoruz, uçak fabrikasına gerek yoktur!” yanıtı aldığını söylemiş.

İşte, Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz'ün dikkat çeken o yazısı:

UÇAK FABRİKASINI KİM ENGELLEDİ?

Osman Akgün…

Erbakan Hoca’mızın 40 yıl şoförlüğünü yaptı ve yakın hizmetlerinde bulundu. Erbakan Hoca’ya yakın çalıştı, birçok olaya şahitlik yaptı.

Önceki gün rahmet-i Rahman’a kavuştu.

Çok kez telefonda konuştuk. Defalarca bizi Edremit’e davet etti, niyetlendik ama bir türlü nasip olmadı, gidemedik.

Uzun sohbetlerimizde merhum Osman Akgün’ün vurgu yaptığı hususlardan biri, merhum Erbakan’ın uçak fabrikası kurulması yönünde attığı adımlardı.

Akgün, o dönem  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi olan Necmettin Erbakan’ın, uçak motorunun prototipini yaptığını, izin ve imkân verilirse seri üretim yapabileceğini dönemin iktidarına ilettiğini anlattı.

Bu çerçevede Diyarbakır, Trabzon ve Aydın’da uçak imalatı için gerekli olan tüm enstrümanların üretimi için atılan adımları da…

Ancak Erbakan’ın bu önerisine ve projesine Cumhurbaşkanı Celal Bayar’dan şöyle bir karşılık geldi; “ ABD’den uçak alıyoruz, uçak fabrikasına gerek yoktur!”

Erbakan’ın uçak imalatı için düşündüğü şehirlere bakar mısınız; Diyarbakır, Trabzon ve Aydın… Türkiye’nin 3 ayrı bölgesinde 3 ayrı ilimiz…

Dengeye dikkat! Erbakan Hoca’nın, ‘yaygın kalkınma’ dediği husus tam olarak işte budur…