Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon mitinginde sahneye çıkardığı küçük çocuğa mikrofon verdi. Küçük çocuk, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Bay Kemal kim? O adam hain hain. Burada en iyi adam ona oyunuzu verin" ifadeleriyle hakaret ederken protokol ise gülümseyerek o anları izledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde ilginç bir olay yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahneye çıkardığı küçük çocuğa mikrofon verdi. 

Küçük çocuk, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na "Mikrofonu verin... Cumhurbaşkanı Amca... Cumhurbaşkanı Amca... Bay Kemal kim? O adam hain hain. Burada en iyi adam ona oyunuzu verin" ifadeleriyle hakaret etti. 

CHP'DEN JET CEVAP

Kurdela kesme töreni için hazır bekleyen protokol ise o anları gülümseyerek izledi

Olayın ardından CHP resmi Twitter adresinden olayı kınadı. CHP'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan etiketlenerek "Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz" denildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN UYARI

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olay sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!" ifadesini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ

Olaya bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu açıklamada bulundu: 

"Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum."