Milletin gözüne sokularak yapılan zina olaylarını görün ve zina tekrar suç sayılsın!..

Asırlarca ahlâk ve maneviyatın bayraktarlığını yapmış olan ülkemizde, Batılılaşma ile birlikte ortaya çıkan ahlâki dezenformasyon ciddi boyutlara ulaştı. Özellikle son süreçte aleni olarak yapılan zina görüntüleri tepki çekerken vatandaşlar, zinanın tekrar suç sayılmasını talep ediyor. Avrupa Birliği üyelik müzakereleri uğruna suç olmaktan çıkartılan başta zina olmak üzere gayr-i ahlâki tutum ve davranışların, Meclis’te çıkartılacak kanunla suç kapsamına alınmasından artık kaçılamaz.

Meclis’te, AB sevdasına onlarca yasa çıkartıldı ama hiçbiri 26 Eylül 2004’te çıkartılan zinanın serbest bırakılması kadar toplumsal çöküntüye neden olmadı. Son günlerde gündeme gelen ve tepki çeken zina olayları da bunun en bariz göstergesi oldu. Türkiye, AB sevdası uğruna milli ve manevi değerlerinden taviz üstüne taviz verdi. 3 Kasım 2002 yılında hükümeti devralan AKP, Avrupa Birliğinin, “Müzakereleri başlatmayız” tehdidine boyun eğerek, 26 Eylül 2004’te Meclis’te kabul edilen yasayla zinayı serbest bıraktı. Tıkanan görüşmeleri aşmak için AB’nin dayatmasına boyun eğen hükümet, Cumhuriyet tarihinde ilk kez zinayı suç olmaktan çıkarttı. Aile yapımızı temelinden sarsan ve Allah’ın (C.C.) emrine karşı açıkça muhalefet olan zinanın serbest bırakılmasıyla birlikte ahlâksızlığın önü açıldı ve toplumsal çöküntü başladı.

ZİNANIN SERBEST BIRAKILMASI TOPLUMU TEMELDEN SARSTI

Ülkemizde, Avrupa Birliğinin talepleri doğrultusunda zinanın serbest hale getirildiği gerçeği yürekleri acıtırken söz konusu rezilliğin ne zaman son bulacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde kamuoyunda ‘zina yasası’ olarak bilinen ve evlilik dışı ilişkileri suç olmaktan çıkartan 5237 Sayılı Ceza Kanunundaki değişiklik oy çoğunluğuyla Meclis’ten geçerek yasalaşmıştı. 5237 Sayılı Ceza Kanunu 12.10.2004 tarihinde  Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖZ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında yapmış olduğu bir açıklamada zinanın serbest bırakılmasına ilişkin olarak sarf ettiği sözler de zihinlerdeki yerini koruyor. Hatırlanacağı üzere Avrupa Birliğinin talepleri doğrultusunda zinayı serbest hale getirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adımların yanlış olduğunu belirterek, konunun yeniden ele alınacağını kaydetmişti. Erdoğan, konuya ilişkin olarak, “Zina konusunun da yeniden ele alınmasının çok çok isabetli olacağı düşüncesindeyim. Çünkü bu toplumun manevi değerler noktasında farklı bir konumu var. Biz AB sürecinde, bu bir özeleştiridir, onu söylemek zorundayım, bu konuda bir yanlışımız oldu ki, zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle bu tacizler vesaire bunları belki de aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın söz verme olarak nitelenebilecek ifadelerinin üzerinden dört yıl gibi bir zaman geçerken zinanın ne zaman yasak hale getirileceği merakla bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİ HATIRLAYALIM

* 20 Şubat 2018, Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hata ettik, AB’yi dinleyip zinayı suç olmaktan çıkardık.”

* 2 Mayıs 2019, Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Nikâh akdi değersizleşti, evlilik dışı ilişkiler normalleşti, boşanmalar teşvik ediliyor.”

* 06 Kasım 2019’da Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dindar nesil yetiştiremezsek yazık olur.”

Milli Gazete'den Bekir Şirin'in haberine göre, Meclis’te, AB sevdasına onlarca yasa çıkartıldı ama hiçbiri 26 Eylül 2004’te çıkartılan zinanın serbest bırakılması kadar toplumsal çöküntüye neden olmadı. Milletin gözüne sokularak yapılan zina olaylarını görün ve zina tekrar suç sayılsın!