TBMM’nin açılışının 100. yıl dönümü corona salgını nedeniyle buruk kutlanıyor. 100. yıl kutlamaları kapsamında planlanan büyük etkinlikler iptal edilirken bazıları da ertelendi. Kutlamalar kapsamında ilk olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet TBMM'deki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Buradaki törenin ardından heyet Anıtkabir'e geçerek Ata'nın huzuruna çıktı. Heyet Ulus’taki 1. TBMM’de anma töreni gerçekleştiriyor...

Kutlamalar kapsamında, Türkiye Büyük Millet Meclis'inde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclis’e döndü.

DEVLET ERKÂNI ATA’NIN HUZURUNDA

Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkânı TBMM’deki törenin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti.  Aslanlı yoldan geçerek Atatürk’ün mozolesine ulaşan heyet mozoleye çelenk bırakılmasının ardından İstiklal Marşı okudu. Şentop’un Anıtkabir özel defterini imzalamasının ardından Anıtkabir’deki tören sona erdi.

Anıtkabir’deki törenin ardından Ulus'taki 1. TBMM'de de anma töreni gerçekleştiriliyor.

ZİYA SELÇUK ANITKABİR’E ÇIKTI

Anıtkabir’deki ilk ziyareti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerçekleştirdi. Küçük bir heyetle Ata’nın huzuruna çıkan Selçuk, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Anıtkabir’e ilk ziyareti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerçekleştirdi.

GENEL KURUL 14.00’TE TOPLANACAK

Genel Kurul, 14.00'te 23 Nisan nedeniyle özel gündemle toplanacak. Şentop, açılış konuşması yapacak. Özel oturumda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de yer alacak.

ERDOĞAN KATILMIYOR

Genel Kurul'daki özel oturuma AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmayacak. Akşam da geleneksel resepsiyon verilmeyecek. Saat 21.00'de evlerin balkonundan İstiklal Marşı okunurken, aynı saatte TBMM Tören Alanı'nda havai fişek, ışık ve lazer gösterisi de yapılacak.