Salgın nedeniyle tüm sektörlerin büyük bir sıkıntı yaşadığını belirten Karamollaoğluşunları söyledi;

*Şu an bizim en ciddi problemimiz ekonomi. Daha da endişe verici olan ise salgın sonrası oluşacak ekonomik tablo.

Eğer gereken tedbirler alınmaz veya gecikirse ekonomik bir tsunami geliyor” dedi.

*Maske sıkıntısına da değinen SP lideri, “Mesaj geliyor maske alıyorsunuz, bana şu ana kadar hiç mesaj gelmedi.

Ülkemizde hâlâ maske alamayan milyonlarca vatandaşımız var.

*Maske muamması bir an önce son bulmalı vatandaşımızın mağduriyeti giderilmelidir.

EKONOMİK TSUNAMİ GELİYOR

En ciddi problemin ekonomide göründüğünü belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Salgın sebebiyle işyerlerinin büyük bir kısmı kapandı. Esnafın büyük çoğunluğu işçi çıkarmak zorunda kaldı sonra buna bir önlem getirildi. İşyerini açamayan berberler, kafeler, tezgahını açamayan pazarcılar, günlük yevmiye ile çalışan işçiler, işyerini açtığı halde siftah edemeyen terziler, konfeksiyoncular… Her meslek grubunun mağdur olduğu çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz.

Daha da endişe verici olan ise salgın sonrası oluşacak ekonomik tablo. Bakınız çok açık bir şekilde ifade ediyorum; eğer gereken tedbirler alınmaz veya gecikirse ekonomik bir tsunami geliyor. Şu an zaten büyük bir problem var, insanımız geçim sıkıntısı çekiyor. İşsizlik aldı başını gidiyor. Zaten 4.5 milyon işsiz vardı şimdi işsizlik yüzde 20’lerin üzerine çıktı belki şu an 8-9 milyon işsiz var.”

KARAMOLLAOĞLU İKTİDARA 3 ÖNEMLİ UYARIDA BULUNDU

İnsanların ihtiyacını karşılayacak bir gelire sahip olmadığının altını çizen Karamollaoğlu, “Bundan dolayı biz iktidarı 14 maddelik bir tavsiye ile gelecek tehlikelere karşı uyardık. Şu anda bir numaralı meselemiz insanların günlük ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.  Bir evin faturalarının ödenmesi, gıdanın sağlanmasıdır. Biz en önemli konu olarak herkese bin lira verilmesini teklif etmiştik bunun herkese verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. İkinci önemli konu ise esnaf borçlarını faturalarını ödeyemiyor.

Şimdi ‘bankalara gidin kredi alın’ diyorlar, tamam da bu kredi yüzde kaç faizle veriyorsunuz esnafımız ne zaman geri ödeyecek? Esnafımızın sırtına kredi ile yüklenen yük yüzde 9, dünyada faiz şu an yüzde 0’lar civarında. Bu ne demek 6 ay sonra esnafımız yüzde 6-7 faizle borcunu ödemek zorunda kalacak, esnaf borcunu ödeyemeyecektir.  Üçüncü konu ise Türkiye’nin önemli kurumları borsada değer kaybederse bunları dışarıdan satın almak isterler. Buna kesinlikle fırsat verilmemelidir.  Bunlar bizim milli değerlerimizdir” diye konuştu.