Aksoy Araştırma şirketi  haftalık olarak gerçekleştirilen Türkiye Monitörü araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Türkiye İstatistik Kurumu'na ( TÜİK) karşı duyulan güvensizlik yüzde 50’nin üzerinde çıktı.

AK PARTİLİ SEÇMEN DE EKONOMİ YÖNETİMİNDEN ŞİKAYETÇİ 

Yayınlanan sonuçlara göre, "Aşağıda yer alan kurumlara güveninizi  1- Hiç güvenmiyorum 5- Çok güveniyorum olacak şekilde değerlendirir misiniz?" sorusuna katılımcıların 56,7’si TCMB’ye “hiç güvenmiyorum” veya “güvenmiyorum” yanıtını verirken yüzde 57,5 “hiç güvenmiyorum” veya “güvenmiyorum” yanıtıyla TÜİK en az güvenilen kurum oldu.

Söz konusu araştırmaya  AK Parti ve MHP seçmeni Merkez Bankası'na en çok güven duyduğunu belirten gruplar olarak öne çıktı. Buna rağmen AK Parti ve MHP seçmeninde de TCMB’ye güven yüzde 50’nin altında kaldı. AK Parti seçmeninin yüzde 49,3’ü TCMB’ye “güveniyorum” veya “çok güveniyorum” yanıtını verirken, aynı soruya MHP seçmeninin sadece yüzde 37,2’si “güveniyorum” veya “çok güveniyorum” dedi. Buna karşılık MHP seçmeninin yüzde 44,1’i TCMB’ye “güvenmiyorum” veya “hiç güvenmiyorum” yanıtını verdi.

EN AZ GÜVENİLEN KURUM TÜİK OLDU 

Ortaya çıkan sonuçlara göre Türkiye ortalamasında en az güven duyulan kurum olan TÜİK’e AK Parti seçmeninin sadece yüzde 42’si “güveniyorum” veya “çok güveniyorum” yanıtını verdi. MHP'de bu oran yüzde 29,4’e geriledi.  AK Parti seçmeninin yüzde 30,3’ü, MHP seçmeninin ise yüzde 48’i TÜİK’e “güvenmiyorum” veya “hiç güvenmiyorum” yanıtını verdi.