Mart ayının başında Siyonist Cumhurbaşkanı Herzog'un Ankara'ya gelmesiyle sinyallerinin verildiği Türkiye- İsrail normalleşmesi AKP iktidarı tarafından sürdürülüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York kentindeki Türkevi'nde Siyonist İsrail sözde Başbakanı Yair Lapid'le bir araya gelmişti. Görüşmeye tepkiler gelirken geçen hafta Siyonist İsrail tarafından atanan İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, tarafından açıklama yapıldı.

Görüşmeye ilişkin bir açıklamada, Lapid'in 'Türkiye topraklarında İran tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan terör saldırıları' sırasında sağlanan istihbarat iş birliği için Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2008 yılından bu yana bir İsrail Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ilk görüşmesi. Başbakan Yair Lapid, New York’a gerçekleştirdiği diplomatik ziyaret sırasında dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Bu görüşme, diplomatik ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılacağının, İsrail ve Türkiye’nin karşılıklı olarak yeniden Büyükelçi ve Başkonsolos atayacağının ilan edilmesi sonrasında bir İsrail Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki ilk görüşme olarak kayda geçti.

Görüşme sırasında Başbakan Lapid ilişkilerin seviyesinin yeniden yükseltilmesinin yanı sıra, İsrail’in yeni Türkiye Büyükelçisi olarak Irit Lillian’ın atama kararını dile getirdi. İki lider İsrail’de terörle mücadele ve genel olarak terör konusunda görüş alışverişinde bulundu. Lapid Türkiye topraklarında İran tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan terör saldırıları sırasında sağlanan istihbarat iş birliği için Erdoğan'a teşekkür etti. Başbakan Lapid İsrail’den Türkiye’ye yeniden uçuşların başlamasının olumlu bir gelişme olduğunu dile getirerek, bu adımın iki ülke arasındaki turizme de büyük katkı sağlayacağını belirtti.”

Kaynak: Milli Gazete