Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs salgını kapsamında Türkiye'yi dünyaya tanıtmak için skandal bir videoya imza attı. İlk olarak Almanya ziyareti sonrasında Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Turistlerin gördüğü herkesi aşılayacağız" şeklindeki skandal ifadelerinin ardından "ben aşılandım" anlamına gelen aşağılayıcı video sosyal medyada tepki çekti.

Sosyal medya üzerinden bakanlığın tanıtım videosuna tepki gösteren vatandaşlar, "O koltukta oturmak sana haramdır Mehmet Nuri Ersoy! #TurizmBakanıİstifa" şeklinde paylaşım yaptı.

Bir başka kullanıcı ise; "Bu Maske 20 yıllık Akp iktidarın Türk Milletine bakış açısının en güzel özetidir .. Aşılanmak nedir Hayvan mıyız biz !!! #TurizmBakanıİstifa" yorumunu yaptı.

Bir diğer kullanıcı da; "#TurizmBakanıİstifa Kuduz Kopek mi lan bu emekçiler, insanlar?Abi bak beni aşıladılar gel tadını çıkar (enjoy falan) lafı nasıl aşağılık bir şeydir yarabbi? Ruh hastası mi bu bakanlıktakiler? Boyle rezil reklam mi olurmus? Dünyada hangi turizm ülkesinde maskelerde bu yazılar var" ifadelerini kullandı.

TEPKİ GELİNCE PAYLAŞIMI SİLDİLER

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, ‘Go Türkiye’ isimli seyahat rehberi platformunun yabancı turistler için hazırladığı reklam büyük bir tepkiyle karşılanınca platformun Twitter hesabında paylaşılan video kaldırıldı.

Platform tarafından video, İngilizce olarak “Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz” ifadeleriyle paylaşılmıştı.

 Kaynak: Milli Gazete