Bitlis'te düşen askeri helikopterde şehit olan Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın FETÖ’nün hedefinde olduğu ortaya çıktı.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı olan Erbaş, kendisine bağlı birlik komutanlarına verdiği talimatlarla darbecilere karşı direnişin önemli isimlerinden oldu.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde Mart 2017’de görülmeye başlanan İslahiye ilçesindeki 106. Topçu Alay Komutanlığında görevli 35 eski asker hakkında açılan darbe girişimi davasında tanıklık yapan Erbaş, 15 Temmuz gecesi yaşananları aktarmıştı.

Ailesini emniyetli bir yere bıraktıktan sonra, bir tören için bulunduğu Hatay’dan karargaha ulaşmaya çalıştığını belirten Erbaş, o gece tüm birlikleri kontrol altında tutarak darbe girişimine katılmamaları için büyük mücadele vermişti.

Erbaş duruşmadaki tanıklığı sırasında, “Kendi can güvenliğimizi düşünmeden sadece bir tek tabancayla yollara düştük. Bu millet var oldukça, silahlı kuvvetler var olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ’NÜN HEDEFİNDEYDİ

Şehit Korgeneral Osman Erbaş, FETÖ ile mücadelenin önemli isimlerinden biri olarak, her zaman bu örgütün hedefindeki subaydı.

15 Temmuz’dan sonra yurtdışına kaçmış, bir eski denizci subaya ait bir hesaptan Osman Erbaş hedef alınmıştı.

Odatv'nin haberine göre, FETÖ’cü kaçak eski denizci kurmay albay Hüseyin Demirtaş’ın bir başka paylaşımı da Osman Erbaş’ın, örgütün hedefinde olduğunu gösteriyor.

İşte FETÖ'cülerin o paylaşımları: