Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, hakkında organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in son videosu hakkında bir yazı kaleme aldı.

Çakır, “ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı neden hedef aldı?” başlıklı köşe yazısında Peker’in “kendisine yapılan haksızlıkları Erdoğan’ın düzelteceğine dair bir umudu olduğunu” söyledi. Karar yazarına göre Peker’in son videosunda Erdoğan’ı hedef almasının sebebi böyle bir gelişmenin yaşanmayacağının ortaya çıkması.

Elif Çakır’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Ortaya çıkan fotoğrafı şöyle okuyabiliriz: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Tayyip abi” diye seslenen Sedat Peker’in içinde Erdoğan’ın kendisine yapılan “haksızlıkları” telafi edeceğine dair bir umut vardı.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Suç örgütleri, nereye kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz” diyerek Soylu’ya net bir şekilde sahip çıkması Peker açısından işin seyrini değiştirdi.

Son videosunda “Tayyip abi”sine şöyle seslendi:

Ben vatan haini değilim bunu en iyi sen biliyorsun. Senin hiçbir gücün yokken ben vardım onların hiçbiri yoktu. Alkış beklemedim, ön planda olmadım, elimden ne geliyorsa onu da yaptım. Bir dahaki videoda konuşacağız Tayyip ağabey. Beraber baş başa, abi kardeş. İnsanlar dinleyecek. Helalleşeceğiz abi.”

Erdoğan’ın suç örgütü lideri, mafya, vatan haini diye nitelendirdiği Sedat Peker Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “helalleşeceğiz abi” diyor!

Kim kiminle helalleşir? Kimin hakkı kime geçmiştir sorusunu sormamız gerekmiyor mu? Bir suç örgütü lideriyle bir devlet başkanı nasıl helalleşebilir? Sedat Peker’e yönelik bir girişimde bulunulmazsa, bu engelleme olabilir, gönül alma olabilir ya da başka bir şey…. Bir sonraki videosunda Peker anlatacak, milyonlar dinleyecek!