Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. “Hakkın takdiri ve halkın tercihiyle 31 Mart seçimlerini hep birlikte geride bıraktık. Hayırlara vesile olsun.” diyen Temel Karamollaoğlu, şunları ifade etti;

“RTÜK bu seçimlerde yeniden işlevsiz kaldı. İktidar ortaklarıyla birlikte her türlü yolu bu seçimlerde yine meşru gördü. Farklı partiye mensup insanlarımızı birbirlerine düşman göstermek kimseye fayda sağlamaz. Yalan, iftira, tehdit ve şantaj bütünüyle kullanıldı. Ülkemizin bu noktaya gelmesinde bunlar ciddi bir rol oynadı.

Birbirimize rakip olsak da bu memlekette birlikte yaşayan insanlarız. Birbirimizin kardeşleriyiz. Malatya’da meydana gelen hadisede, iki kişinin hunharca katli hepimizi derinden yaraladı. Bu yaşanılan olayın üzerinin örtülebilmesi için hükümet büyük bir çaba sarfetti.

Her şeye rağmen 31 Mart seçimleri geride kaldı. Özellikle manen ve madden bizimle birlikte çalışan adaylarımıza, mensuplarımıza ve aziz milletimize teşekkürü bir borç biliyorum. 31 Mart’ı geride bıraktık. Toplam 17 seçim bölgesinde seçimi kazandık.

Ülke olarak önümüzdeki en önemli sorun ekonomi. Kriz yok demekle hiçbir şey düzelmez. Ekonomi ile alakalı tedbir alınması ve politika üretilmesi gerekiyor. Bu konuyla alakalı her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Ekonomik sorunun önüne geçebilmek için öncelikle yolsuzluk ve israfın önüne geçilmesi gerekmektedir.

Bu seçim sonucunda alınacak mesajlardan birisi; Tüm olumsuz şartalara rağmen Saadet Partisi’nin özgül ağırlığının yüksek olduğunun tekrar ortaya çıkmasıdır. Biz bu seçimlere ittifak yaparak girmedik. 1389 seçim bölgesinde tek başımıza seçime girdik. Bu da ittifak yapmadığımızın en önemli kanıtıdır. Saadet Partimiz gerek teşkilat gücü ve milletimizin desteği ile önümüzdeki dönemlerde de kilit parti olmaya devam edecektir.

Şairin dediği gibi; biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız. Azimle gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçimler geride kaldı, artık kavga bitti. Ümit ederim bundan sonra bütün Siyasi Partiler ülkemizi gerecek, kutuplaştıracak söylemlerden uzak dururlar.