Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında  TÜİK'in açıklayacağı "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları"nın seçim öncesindeki önemine dikkat çekti.

Göçmenlere verilen vatandaşlık konusunda net bir bilgi olmadığını vurgulayan Takan, "2021’de Türkiye’de bulunan yabancılara verilen vatandaşlık sayıları ile ilgili TÜİK’de konuşulanlardan kulağıma kötü iddialar geliyor. " dedi.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan'ın yazısı şu şekilde:

"Saraya bağımlı çalışan TÜİK’i gerçek enflasyon rakamlarını, gerçek işsizlikleri rakamlarını açıklamıyor diye eleştiriyoruz. Yerden göğe kadar da haklıyız. Ancak, TÜİK sadece tencereyi etkileyen rakamları açıklamıyor. Her yeni yılda bir önceki yılın “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları”nı açıklıyor. Yani; Türkiye’nin nüfusunu… Nerelerden nereye mi geldim?. Sağlıklı bir seçim için sağlıklı nüfus verilerinin ne kadar önemli olduğuna kim itiraz edebilir?..

Bakın!.. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri sığınmacılar. Ve, saray iktidarının bugüne kadar ne kadar sığınmacıya Türk vatandaşlığı verdiği net olarak bilenemiyor. TÜİK’de her sene açıkladığı Türkiye nüfusuna ne kadar yabancı dahil edildiğini açıklamıyor. Topu, Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü’ne atıyor. Onlarda kapalı kutu!.. 2021’de Türkiye’de bulunan yabancılara verilen vatandaşlık sayıları ile ilgili TÜİK’de konuşulanlardan kulağıma kötü iddialar geliyor. Önümüzdeki aylarda TÜİK’in Türkiye’nin 2021 nüfusunu açıklaması bekleniyor. Diyeceğim o ki; baskın seçim kokularının yayıldığı bugünlerde, muhalefet bu konuda çok uyanık olmalı. Türkiye’de kaç milyon yabancıya vatandaşlık hakkı verildiğinin sıkı bir şekilde peşine düşmeli. Bilmem anlatabildim mi!.."