Deprem sarsıntılarını, “Erdoğan’a teşekkür edilmemesine” bağlayan Sebze Üretim Tekniği Bölümü mezunu İlyas Haliloğlu’nun Türkiye Uzay Ajansı’na Başkanlık Müşaviri olarak atanmasına tepkiler dinmiyor. Tartışmalı atamaya ilişkin Türkiye Uzay Ajansı ise yaptığı açıklamada, “İlgili göreve atanan personelimiz, 1990 yılından bu yana memuriyeti devam eden bir bürokrattır. Personelimiz teknik değil idari işlerin takibinde görevlidir.” dedi.

Gazeteci yazar Fatih Altaylı bugünkü yazısında tartışmalı atamayı köşesine taşıdı. İroni bir dille atamaya tepki gösteren Altaylı, “Müşavir Bey’in uzmanlık alanı “Sebze üretim teknikleri” iştigal alanı ise her fırsatta AK Parti’den aday olmak. İster belediye başkanı ister milletvekili, fark etmez. Müşavir Bey’in atanmasından sonra türlü eleştiriler yapmış bazı münafıklar. Vay efendim sebze üretim uzmanından Uzay Ajansı’na müşavir olur muymuş! Bence şahane olurdu. Sert inişle gidilecek Ay'da ve muhtemelen bir sonraki hedefimiz olacak olan Mars başta olmak üzere uzay şartlarında sebze yetiştirme konusunda çok değerli çalışmalar yapabilirdi.” dedi.

Öte yandan İlyas Haliloğlu’nun 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Erciş Belediye Başkan Aday Adayı olduğu, 2015’te yine AK Parti’den Van Milletvekili Aday Adayı olduğu belirtildi. Haliloğlu’nun AK Parti milletvekili danışmanlığı da bulunuyor.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın “Marsta kara lahana yetişir mi!” başlıklı yazısı şöyle:

“Biliyorsunuz Türkiye için en önemli yıl 2023.

O yıl Türkiye uçuşa geçecek.

O yıl yerli otomobil markamız yollarda olacak, o yıl milli muharip uçağımız göklerde cirit atmaya başlayacak, o yıl yerli doğalgazımızı kullanmaya başlayacağız, o yıl milli gelirimiz kişi başı 20 bin doları aşacak, o yıl nükleer santralimiz devreye girecek, o yıl dünyada en büyük ilk 10 ekonomi arasında olacağız.

Sıkın dişinizi şunun şurasında 1 yıl kaldı.

1 yıl sonra işlem tamam.

2023’te yani bir yıl sonra başaracağımız önemli işlerden biri de uzaya çıkmak olacak.

Hem Dünya’nın uydusu Ay’a sert iniş yapacağız, hem de ilk astronotumuzu ya da “Gökbey”imizi uzaya yollayacağız.

Bu hedef o kadar ciddi ki, bunun için bir de ajans kurduk.

NASA’nın Türkiye versiyonu diyebileceğimiz Türkiye Uzay Ajansı.

Bu önemli görevi yapacak Türkiye Uzay Ajansı’na yaklaşık 3 milyon dolarlık bir de bütçe verdik.

İşin ciddiyetini anlamanız açısından söyleyeyim, NASA’nın 2021 yılı bütçesi 23,3 milyar dolar, NASA’nın Avrupalı karşılığı diyebileceğimiz ESA’nın 2021 yılı bütçesi ise 8,1 milyar dolar.

Yani uzay hedefimizde bu kadar iddialıyız.

Türkiye Uzay Ajansı da bu önemli görev doğrultusunda kadrolaşmaya devam ediyor ve son olarak dün öğrendiğimize göre bir de başkan müşavirini göreve başlatmışlar.

Müşavir Bey’in uzmanlık alanı “Sebze üretim teknikleri” iştigal alanı ise her fırsatta AK Parti’den aday olmak. İster belediye başkanı ister milletvekili, fark etmez.

Müşavir Bey’in atanmasından sonra türlü eleştiriler yapmış bazı münafıklar.

Vay efendim sebze üretim uzmanından Uzay Ajansı’na müşavir olur muymuş!

Bence şahane olurdu.

Sert inişle gidilecek Ay'da ve muhtemelen bir sonraki hedefimiz olacak olan Mars başta olmak üzere uzay şartlarında sebze yetiştirme konusunda çok değerli çalışmalar yapabilirdi.

Açıkçası ben bu önemli zatın, bu önemli kurumda bu nedenle işe alındığını düşünmüştüm.

Ama ajans bir açıklama yaparak “Müşavir Bey’in idari hizmetlerde görevlendirileceğini” belirtti.

Emin olun hayallerim yıkıldı.

Oysa Gökbeylerimiz uzay yolculuklarında uzayda yetiştirilmiş çaydan demledikleri çayı içecek, uzay gemilerinde uzayda yetiştirdikleri kara lahanayı yiyecek diye çok gururlanmıştım.”