Malatya'nın Pütürge ilçesinde 31 Mart yerel seçimi günü saat 10.30 sıralarında acı veren bir olay yaşanmıştı. Pütürge ilçesi Bölünmez Mahallesi'nde Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Bölünmez Mahallesi İlkokulu'na kurulan sandık başında, Saadet Partisi mensubu iki kişi hayatını kaybetmişti.

AKP Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük'ün akrabaları oldukları belirtilen kişiler yaşlı bir vatandaşı oy kullanmak için getirdiği ancak, kendilerinin de oy kullanma işlemi sırasında eşlik etmek istedikleri belirtilmişti. Saadet Partisi sandık görevlisi ve müşahidi olarak görev yapan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş usulün böyle olmadığını, sandık görevlilerinin eşlik edebileceklerini söylemişti. Bunun üzerine Sülük'ün akrabaları ile sandık görevlileri arasında gerginlik yaşanmıştı. Sülük'ün babası ve iki yeğeni oldukları öğrenilen Kadir, Ömer ve Hacı Sülük, çıkardıkları tabanca ile Saadet Partili sandık görevlilerini öldürmüştü.

TANIK İFADELERİ DEĞİŞTİRİLDİ İDDİASI

Saadet Partili iki müşahidin katil zanlılarının yargılandığı dava Salı günü Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Millî Gazete’den Abdussamet Karataş’ın ulaştığı bilgilere göre tanıkların ifadeleri, usule aykırı şekilde mahkeme çağrı kâğıdı dışında belirtilen gün ve saatte alındı. Ayrıca tanık ifadelerinde değişimler yaşandığı öğrenildi. Tanıklar mahkeme tarafından çağrıldı ve ifadeleri avukatlar olmadan alınıp dosyaya konuldu. Tanıklardan birisi İstanbul’da, diğeri Malatya Pütürge’de dinlendi.

Davaya ilişkin güncel bilgiler işe şu şekilde:

- Pütürge belediye başkanının babası, üç yeğeni ve bunların bir yardımcısı olmak üzere dosyada beş tutuklu var.

- Dava dosyası Malatya Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldı. Daha sonra Adalet Bakanlığı’ndan talep edilip Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşındı.

- Duruşma Salı günü saat 14:00’te Kırşehir’de görülecek.