Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM'de Fatih'te geçim sıkıntısından ötürü intihar eden dört kardeşe ilişkin dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Meclis'teki konuşmasında intihar eden kardeşlere rahmet dileyen Karaduman, "Dün Fatih'te dört kardeş yoksulluk sebebiyle intihar etti. Öncelikle onlara da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Toplumun büyük bir ekonomik sıkıntıda olduğunu ve geçim şartlarındaki zorlukların insanları intihara sürüklediğini vurgulayan Karaduman, "Ancak unutulmamalıdır ki intihar geride kalanlara yöneltilmiş ağır bir suçlamadır. Bu hadise açıklanan tek haneli enflasyon rakamları ile sokağın gerçekliklerinin örtüşmediğinin en bariz göstergesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON RAKAMLARI SOKAĞIN GERÇEKLİĞİNDEN UZAK"

AKP iktidarının ekonomide çizdiği iyimser tablonun vatandaşın gerçekliğiyle bağdaşmadığını belirten Karaduman, "Yine bu acı hadise ortadayken hâlâ ekonominin iyiye gittiğini iddia etmek en büyük yalan ve en büyük aldatmaca olmaktadır. Bir ülkede intihar ile yoksulluk doğru orantılıdır. Son dönemlerde artan intihar vakaları derinleşen ve büyüyen yoksulluğa işaret etmektedir" diye konuştu.

Meclis'teki konuşmasında AKP iktidarının faiz ve ranta dayalı ekonomi politikasının Türkiye'de derin bir yoksulluğa neden olduğunu da aktaran Karaduman, "Bir ülkedeki büyüme oranı aslan payı hangi sektördeyse o devletin bizatihi politikasıdır. Bugünkü öncü sektörler bankacılık ve inşaat sektörüdür. Bu demektir ki devletin politikası faiz ve rant politikasıdır. Bu halde yoksulluğa kurban verdiğimiz hayatların failleri gelir dağılımında adaleti sağlamak yerine faizci ve rantiyeci düzeni devam ettirenlerdir" şeklindeki değerlendirmeleri yaptı.