Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul Boğazı'na 3. köprü yapılmasına karşı çıktığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemiyle tam tersi zıt bir görüşe sahip olduğunu ifade eden Bulut, "Üçüncü köprüye en şiddetli şekilde karşı çıkanlardan biri ise dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan'dır. 'İstanbul'a üçüncü köprü yapılması intihardır' sözünün sahibi Tayyip Erdoğan'dır. Bu sözler Anadolu Ajansı, kayıtlarından da bulunabilir, gazete arşivlerinden de..." dedi.

Yazısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde 3. köprüye ilişkin TRT'ye yaptığı açıklamalarını gündeme taşıyarak devam eden Bulut, Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde TRT'ye "Eğer 3. bir köprü olayını düşünecek olursak bu TEM'in kuzeyindeki bölgede kalan akciğerlerimizin yok edilmesi demektir. Bu ciddi bir yanlıştır ve bunu bekleyen mahfillere yeni rant alanları ya da rant haritaları sağlama olayıdır" şeklindeki açıklamayı yaptığını kaydetti.

Yazısının devamında İstanbul Boğazı'na yapılan 3. köprü üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kanal İstanbul' projesine dair gerekçelerinin temelsiz olduğunu vurgulayan Bulut, "Bu sebeple, gereksiz bir yatırım olan Kanal İstanbul projesini savunmak için Tayyip Bey'in başka dayanaklar bulması gerekiyor! 'Montrö, sadece Boğaz'ı kapsar' gibi yanlış bilgiler vermek de makamına uygun düşmüyor! Zira Montrö, hem İstanbul ve Çanakkale boğazlarını hem de Marmara ve Karadeniz'i kapsıyor. Neresinden baksanız, bütün iddialar temelsiz ama Erdoğan, "hafızai beşer nisyan ile maluldür" kabulüyle toplumu şartlandırmaya çalışıyor" diye ifade etti.