AKP hükumeti bir dönem art arda yaptığı özelleştirmeler ile tepki toplamıştı. Yaşananlar bununla sınırlı kalmadı.

Yapılış amacı şeker üretmek olan Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası depoları bol miktarda şeker ile dolu olması gerekirken, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından devralındığı için fındık deposu olarak kullanılıyor.

"150 MİLYON EURO'LUK ZİYAN"

Konuya tepki göstererek açıklamada bulunan Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, "150 milyon Euro'luk fabrikanın depo olarak kullanılması akla ziyan bir durum" ifadelerini kullandı.

"FARKI TÜKETİCİ ÖDÜYOR"

Türe söz konusu yaşanan olay ile ilgili yaptığı açıklamada, "Fabrikanın kapalı kaldığı her an Samsun ve Karadeniz esnafının ve bölge halkının hanesine zarar olarak yazılmaktadır. En son şeker üretimini 12 yıl önce yapan ve ambarlarında şeker bulunmayan fabrikadan şeker almak isteyen bölge esnafı diğer fabrikalara yönlendirilmekteler. Bölge esnafı, Kastamonu Şeker Fabrikası’ndan 1 kamyon yani 25 ton şeker aldığında, Çarşamba ilçesine en az 15 bin TL nakliye bedeli ödemek zorunda kalmaktadır. Bu fark ister istemez tüketiciye yansıtılmakta" ifadelerini kullandı.

"DEPO OLARAK KULLANILMASI AKLA ZİYAN"

Türe ayrıca, "Sıfırdan inşa edilmesi en az 150 milyon Euro olan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın depo olarak kullanılması aklı başında olan her kesimi üzmektedir. Fabrikanın üretim yapmaması ve depo olarak kullanılması akla ziyan bir durumdur." dedi