. Küresel salgın ile birlikte 5G teknolojisi sık sık gündeme gelmektedir. Farklı ülkelerden bilim insanları tarafından yayınlanan ortak bildiride 5G’nin insana, canlılara, doğaya zararları ve aşı çalışmalarının küresel emperyalist ortak aklın nüfus ve insan kontrolü hedefleriyle bağlantısı konusunda dikkat çeken açıklamalar yapmaktadırlar. İddialarını, küresel güçlerin “Yeni Dünya Düzeni” projesinin devamı olarak 21. yy ’da “Tek Dünya Hükümeti” kurma hedefleri ve bunu gerçekleştirmek için de nüfus kontrolü ve insanın takip edilebilir olması zemininde temellendirmektedirler. Yeni teknoloji 5G’nin, daha önceden mevcut olan telekomünikasyon ağları 2G, 3G ve 4G’ye ilaveten, radyo frekansının (RF) radyasyonuna maruz kalmayı büyük ölçüde artıracağı açıklanmaktadır. RF radyasyonunun insanlar ve doğa için zararlı olduğu kanıtlanmıştır.

Bu Bağlamda;

  1. Ülkemizin 5G’ye geçiş yapacağı tarih öngörülmekte midir? 5G ülkemizde hangi tarihten itibaren kullanılmaya başlanacaktır?
  2. Ülkemizde 5G teknolojisine yönelik çalışmalar hangi boyuttadır? Kamuoyuna 5G’nin fayda/zarar analizinin yapıldığı detaylı herhangi bir sunumunuz olacak mıdır?
  3. Ülkemiz 5G’ye geçiş yapacak mıdır? 5G’yi kullanma konusunda ikinci ya da üçüncü ihtimaller düşünülmekte midir?
  4. 5G’nin son yıllarda artan kanser vakaları ve kanserden ölümleri daha çok arttıracağına dair kaygılar mevcuttur. Bu kaygılar yersiz midir?