Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarının kapatılması için arazilerin satışa çıkarıldığını belirten CHP Milletvekili Ensar Aytekin, Bülent Arınç'ın Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemle ilgili "Ankara'yı parsel parsel sattı" sözüne gönderme yaptı.

Balıkesir Milletvekili Aytekin yazılı açıklamasında “Balıkesir’i borcundan dolayı parsel parsel satıyorlar. Şimdi Hazine’ye ait arazileri belediyelere devrediyorlar. Buraları satarak, yediklerinin içtiklerinin faturalarını halka kesecekler. Gökçek ve ekibi Ankara için neyse bunlar da Balıkesir için o” dedi.

'ÇANAKKALE'DEN İZMİR'E KADAR SAHİL ŞERİDİ İMARA AÇILMAK İSTENİYOR'

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin iflas noktasına geldiğini dile getiren Aytekin, "Balıkesir’i parsel parsel satışa çıkaranlar, göz boyamak için Körfez’de kordon yapıyorlar. Sanki bu çalışmanın AKP’nin Kıyı İmar Planlarındaki değişiklikle alakası yokmuş gibi insanlara hayal satılıyor. Bu planla, Çanakkale’den İzmir’e kadar uzanan sahil şeridi imara açılmak isteniyor. Hal böyleyken, bu planların gölgesinde sahil şeritlerinde yapılan Hazine’den Büyükşehir’e devredildi hikayeleri La Fontaine masallarından başla bir şey değildir. Milyonluk temsil ağırlama yapanlar, kalkıp milyarlık gelir bekliyorlar. Kimin malını kime satıyorsunuz? Utanmasalar, Balıkesir’in girişlerine de kapı yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete