Antalya’nın Kepez İlçesi, Kepez ve Santral mahalleleri sınırları içerisinde kalan risk alanında yürütülen kentsel dönüşüm projesi inşaatının, müteahhit firma Sur İnşaat tarafından zamanında bitirilememesinden kaynaklı hak sahiplerinin ödenmeyen kira yardımı mağduriyetlerini Eylül ayı başında Çevre ve Şehircilik Bakanına hitaben verdiği yazılı soru önergesi ile meclis gündemine taşıyan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI’ya cevaben gelen yazıda Bakanlığın kira yardımı yapmayacağı bildirildi.

Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, cevaben gelen yazıda; “….. konutların fiili teslimine yapamayan yüklenici firmaya Aralık 2020 tarihine kadar süre verildiği, 36 ayı dolan hak sahiplerinin kira yardımı ödemelerini yüklenici firmanın üstlendiği Bakanlığımıza bildirilmiştir.” diye yazılmasının kira yardımı bekleyen hak sahiplerinin ortada kaldığını bize söylemektedir dedi.

Arı, 01.09.2020 tarihli önergesinde; “Vatandaşımızın başında zaten bir salgın belası var. Bu yetmezmiş gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptıkları yönetmelik değişikliğiyle riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresini 36 aydan 48 aya çıkarmalarına rağmen 7 aydır hak sahiplerinin ne kiralarını ödüyor ne de evlerini zamanında teslim ediyor. Konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesinin yazısına da cevap vermiyor. Alacağına aslan kesilen hükümeti, vatandaşa ödemesi olunca araki bulasın, kapı duvar. Kentsel dönüşüm mağduriyeti artıyor. Vatandaş çaresiz. Bakanlık kayıtsız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığını bir kez daha zaman kaybetmeden vatandaşın mağduriyetini gidermesi için harekete geçmeye davet ediyorum ve burada esas olanın inşaatın zamanında bitirilmesi olduğunu tekrarlıyorum.” demiş ve

  • Kira yardımı süresinde yapmış olduğunuz uzatmaya rağmen Antalya Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesi kira yardımı ödemeleri neden yapılmamaktadır?
  • Kira yardımı ödemeleri için Antalya Büyükşehir Belediyesince Bakanlığınıza yazılan yazıya cevap verilecek midir? Verilecekse ne zaman verilecektir?
  • Bahse konu kentsel dönüşüm projesi neden zamanında bitirilememiştir? Projenin bir an önce bitirilmesine yönelik alınacak denetim ve önlemlere ilişkin bir çalışmanız var mıdır? sorularını yöneltmişti.