İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında bombalı saldırıya ilişkin yaptığı konuşmada "Devlet, teröristlerin ayakkabı numarasına kadar bilir. İktidarın görevi o teröristleri, tek bir vatandaşın burnu kanamadan etkisiz hale getirmeyi çok daha iyi bilmektir" dedi. Olay günü Erdoğan'ın yurtdışına gitmesine de tepki gösteren Akşener, "Erdoğan'ın yurtdışı seyahatini iptal etmesini ya da milletimiz yas tutarken, kendisini dans gösterisiyle karşılatmamasını beklemek doğal hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

İKTİDAR SINIRLARIN KEVGİRE DÖNMESİNE SESSİZ KALAMAZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin konuştu.

Akşener, "İktidar; bir teröristin, mülteci kılığına girerek 4 koca ay kaçak şekilde ülkemizde yaşamasına göz yummaz. İktidar, kontrolsüz göç politikası uygulayarak sınırlarımızın kevgire dönmesine sessiz kalamaz, teşvik edemez." dedi. 

"Devlet, teröristlerin ayakkabı numarasına kadar bilir" diyen Akşener, "İktidarın görevi o teröristleri, tek bir vatandaşın burnu kanamadan onları etkisiz hale getirmeyi çok daha iyi bilmektir" dedi. Olay günü Erdoğan'ın  Endonezya'ya gitmesine de tepki gösteren Akşener, "Erdoğan'ın yurtdışı seyahatini iptal etmesini ya da milletimiz yas tutarken, kendisini dans gösterisiyle karşılatmamasını beklemek doğal hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN SİRK YÖNETMİYORSUNUZ"

Erdoğan'a ve iktidara seslenen Akşener, "Herkes aklını başına alsın. Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz. Türkiye'yi yönetenlerin işi sızlanmak değil, bank tartışmaları açıp siyasi yakantop oyunlarından medet ummak değildir. Milletimizin güvenliği için ne gerekiyorsa onu yapmaktır." diye konuştu. 

"Bu düzen; haram, yıkım, ihanet düzenidir" diyen Akşener, "Böyle bir düzene de ancak 'kahrolsun düzen' denir." ifadesini kullandı.