MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, TV5'te Mustafa Yılmaz'ın 'Kulis Ankara' programında Türkiye'de ekonomik sorun üzerinden aile kurumunun büyük bir çözülme yaşadığını söyledi.

Vatandaşların gündemindeki ekonomik sorunların dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirten Kulat, "Toplum şu anda FETÖ’nün siyasî ayağını ne kadar merak ediyor?” sorusunun cevabını söyleyeyim: Emin olun, ekonominin yüzde biri kadar merak ediyor; çünkü Türkiye, şu anda sokakta çok ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşıyor" dedi.

Yapılan araştırmalarda Türkiye'de ekonomi başta olmak üzere adalet ve işsizlik konusunda büyük problemlerin olduğunu aktaran araştırmacı Kulat, "Kamuoyu araştırmalarımızda, her 3 kişiden birinin en ciddi mesele olarak ekonomiyi gördüğü çıkıyor. İşsizlik de ikinci sırada. Üçüncü sırada adalet yer alıyor. Aile kurumu çatırdıyor. Boşanma oranları hiçbir dönemde olmadığı kadar artıyor" diye konuştu.

"EVLİLİK YAŞI 7 YIL ARTTI"

Ekonomik sorunlardan ötürü evlilik yaşının arttığını ve evlilik dışı ilişkilerin yaygınlaştığını da aktaran Kulat, "Aile kurumu çatırdarken, evlilik yaşı da önceki yıllara göre 7 yıl yukarı çıkmış.Evlenenler de çocuk yapmak istemiyorlar. Komşuluk ilişkilerinde çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

"GENÇLER TÜRKİYE'DE YAŞAMAK İSTEMİYOR"

Yine yapılan araştırmalar kapsamında gençlerin Türkiye'de işsizlik sorunu üzerinden ülkede kalmak istemediklerini vurgulayan Kulat, "14-28 yaş grubundaki 11 bin gence, “Size, kalıcı olarak bir başka ülkenin vatandaşlığı verilse, Türkiye’yi terk eder misiniz?” diye sorduk. %49,5’i terk edebileceğini söyledi. Bu gençler, İslâm ülkelerine de değil, Batı ülkelerine gitmek istiyorlar" diye ifade etti.

"KANAL İSTANBUL' İÇİN PARA VAR DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN NEDEN YOK"

Kulat yapılan araştırmalar kapsamında AKP'li seçmenlerin 'Kanal İstanbul' projesine karşı olduğunu ve İstanbul'da olası deprem için kaynak aktarılması gerektiğini söylediklerini belirterek "Kamuoyu araştırmamıza göre Toplumun Kanal İstanbul’a desteği, %20 seviyesinde. Toplumun %80’i destek vermiyor. Madem bu kadar paranız var, İstanbul’un kentsel dönüşüm / deprem problemini çözün" bilgisini paylaştı.