Hak-İş Başkanı Arslan’dan asgari ücrete ilave zam çağrısı: “Enflasyon oranı üzerinde ücret artışı olmalı!”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyonlarının geleneksel basın iftarında gazetecilerle bir araya geldi. İftar öncesi konuşan Arslan, çalışma hayatı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

“81 İLİN MEYDANLARINDA OLACAĞIZ”

Konfederasyonlarının 25 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdikleri 1 Mayıs etkinlikleri ile ilgili konuşarak sözlerine başlayan Arslan, “1 Mayıs’ı amacına ve ruhuna uygun olarak Türkiye’nin her yerinde kutlayacağız. 81 ilimizin meydanlarında, işyerlerimizde, emekçilerle buluşup 1 Mayıs bildirisini kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

“TEMMUZ AYINDA ÜCRET ARTIŞI OLMALI”

Asgari ücretlilerin merakla beklediği ilave zam konusunda iktidara çağrıda bulunan Arslan, enflasyon oranının üzerinde bir zam talebinde bulundu.

Arslan, “ Asgari Ücret Tespit Komisyonu, aralık ayında asgari ücreti belirlerken bir kısım kriterlere bakıldı. Bu kriterlerin yanı sıra siyasi irade de işin içine girerek enflasyonun üzerinde zam verilerek yeni asgari ücret belirlendi. Aynı yaklaşımın Temmuz ayına geldiğimiz zaman 6 aylık enflasyon artışı dikkate alınarak onun üzerinde bir zamla yeni asgari ücretin belirlenmesinin hakkaniyetli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İŞÇİ KONFEDERASYONLARI ORTAK ÇALIŞMALI

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Temmuz ayında tekrar toplanması halinde üç işçi konfederasyonunun ortak çalışma yapmasının üzerinden duran Arslan, “Buradan hem Türk-İş’e hem de DİSK’e çağrımızı yapalım, başta asgari ücret olmak üzere çalışanların ortak sorunları için birlikte mücadele etmeye, sorunları çözme konusunda kararlılıkla çalışmaya varız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete  /   Ahmet Sesli