Gazeteci yazar Fehmi Koru, kişişel internet sitesinde Erdoğan'ın "Türkiye İttifakı" çıkışı ile AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın sona ereceği değerlendirmelerine karşı çıkarak "Cumhur İttifakı bitmez" diyerek AK Parti ve MHP için "siyam ikizleri" benzetmesinde bulunması dikkat çekti.

"MHP liderini hiddetlendirdiği anlaşılan AK Parti ile ittifakın sonuna gelindiği algısı yanlış." diye yazan Fehmi  Koru şunları dile getirdi:

"Cumhur İttifakı içerisinde yer alan iki parti (AK Parti ile MHP) süreç içerisinde ayrılmaz ikili haline gelmiş durumdalar. Birbirine bağlı doğmuş, iki insanın tek bedende hayatını yaşamak zorunda kalmaya mahkum olmasını getiren ‘Siyam ikizi’ gibi bu iki partimiz. Cerrahi müdahale bile, çoğu kez, Siyam ikizlerini birbirinden ayıramıyor. Ayrılmaları için yapılan ameliyatların çoğu başarılı olamıyor. Devlet Bahçeli’nin endişesi yersiz sizin anlayacağınız. Sebebi açık: İttifakın bozulması, bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin zora düşmesi anlamına geliyor çünkü. AK Parti açısından her şeyden daha önemli olan, bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçiminde de sandıktan kendi adayının çıkmasıdır." diye ifade etti.