Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgını son verilere göre, dünyada vaka sayısı 2 buçuk milyonu aşarken, vefat sayısı da 184 bini geçti. 715 bin kişi ise iyileşti.

Koronavirüs ile alakalı türlü senaryolar ve teoriler, salgın ortaya çıktığından beri ortaya atılıyor. Son olarak bunlara yeni bir teori eklendi. Acaba koronavirüs insan eliyle mi üretildi? Bu kadar kısa sürede doğal mutasyona uğraması muhtemel mi?

İNSAN ELİYLE MUTASYONA UĞRATILDI İDDİASI

Yeni teorinin ilk iddiası Koronavirüsün insan eliyle mutasyona uğramış olması… Virüsün (Kovid-19) bu şekilde mutasyona uğramasının aşırı zor olduğu iddia edilirken, ancak insan eliyle bu tür bir mutasyona uğramasının mümkün olabileceği ileri sürülüyor.

YAŞAM SÜRESİ DİĞER VİRÜSLERE GÖRE FAZLA

Virüslerin genel olarak belli bir sıcaklıkta yaşayıp ve belli bir sıcaklıkta öldüğünü ileri süren teori sahipleri, koronavirüsün yüksek sıcaklıkta da yaşadığına vurgu yaparak, bunun bir kanıt olabileceğini savunuyorlar. Bir diğer kanıt olarak görülen etken ise virüsün insansız yaşam süresinin de normal virüslere göre çok fazla olması olarak görülüyor.

BU BİR TEST DALGASI DEVAMI GELEBİLİR

İddialara göre koronavirüsün yaşlıları hedef alan bu türünün devamı gelebilir. Mutasyona uğramış olan virüsün, bir test dalgası olduğu ve ülkelerin bu salgına nasıl cevap verdiği ve nasıl tedbirler aldığı gözlemleniyor. İddia da ayrıca virüsün genetik dağılımda etkisi izleniyor.

Örneğin, Afrika kıtasında nasıl bir etki oluşturdu? Ya da Avrupa da nasıl bir zarar bıraktı? Bu şekilde genetik bir havuzun oluşturulacağını savunan iddia, bu havuzun bir önbilgi olarak kullanılacağı söyleniyor.

Kaynak: Milli Gazete