Prof. Dr. Haluk Savaş’ın konuşması; Adana KHK Mağdurları Platformu ve Türkiye KHK Platformları Birliği adına gelişen yeni olaylar üzerine Ahmet Burhan Ataç’ın kanser tedavisi için Almanya’ya daha önce gidişi ve maalesef annesinin yanında ona refakat edemeyişi nedeniyle Türkiye’de büyük kitlelere ulaşan sosyal medya kampanyaları yaşandı bu büyük trajedi hem T.C Devleti ve hem de T.C Devleti hükümeti ve aynı zamanda vatandaşlar açısından çok büyük acı zıtlıklar ve bir tür mazlumiyet ve mağduriyet öyküsüne dönüştü. 8 yaşında ki küçük bir kanser hastası babası hapishanede bir KHK’lı annesi hüküm giymiş bir KHK’lı olarak çok sayıda mağduriyete uğradı Türkiye’de tedavi edilemeyen kemik kanseri şu anda Almanya’da tedavi edilmeye çalışılıyor. Fakat annesine bir türlü mahkemelerin yurt dışına çıkış izni vermemesi nedeniyle çeşitli toplumsal kesimler tepki gösterdi bunlar içinde en önemli tepkiyi Türkiye KHK’lı Platformları birliği gösterdi. Yaklaşık Twitter hesaplarıyla iki gün önce Pazartesi akşamı Türkiye’de tam 220 bin Twit atıldı. Ahmet’in annesinin ve kendisiyle birlikte Almanya’da tedavi göreceği yere ulaşması için ve bunun neticesinde Adana’da savcılık izin verdi Ahmet’e bununla birlikte Mersinde kendisini daha önce müsaade kararı veren mahkeme adeta bu kararından dönercesine 17 Şubat itibarıyla aldığı yeni bir kararla Ahmet’in annesinin yurtdışı çıkış iznini iptal etmiş oldu ve büyük bir trajedi ortaya çıktı. Bu çerçevede çok sayıda aydın başta Natali Avanjan olmak üzere ciddi destekler verdi. CHP’den, HDP’den özellikle Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adana’dan eski CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Adana’dan başka siyasetçiler, bazı Ak Parti milletvekilleri bu sürecin içerisinde emek sarfetmiştir. Bununla birlikte maalesef ortaya bu trajedi çıkmıştır.

Şimdi KHK’lı Platformları Birliği adına Türkiyede ki KHK Platformlarının kurucularından öykünün en başta ki mimarlarından yine bir KHK’lı ve üçüncü kez devletteki ve seçilmiş kurullarda ki görevlerinden KHK ile uzaklaştırılmış bulunan öğretmen emektar öğretmen Münir Korkmaz Türkiye KHK’lı Platformları Birliği adına gelinen süreci değerlendirecek. KHK’lı Platformlarının bu süreçte ki rolunü ayrıntılandıracak.

Münir Korkmaz; Ömer Faruk Gergerlioğlu bu sorunu ilettiğinde henüz KHK platformları bu kadar yaygın değildi. Biz Adana KHK’lılar olarak bu olayla hemen ilgilendik. Ailenin yanına gittik önce telefon ile iletişim kurarak. Ahmet hala bu kadarda hastalıkta ilerlememişti. Ne yapabileceğimiz konusunda kafa yorduk. Ama elimizden çok fazla bir şey gelmiyordu. Yani anneyi yönlendirmek dışında süre içerisinde hastalık çok ilerledi yani şu an gerçekten ayağa bile kalkamıyor here tarafına yayılmış durumda. Anne Türkiyedeki tedavi imkanları ortadan kalktığı için birazda Haluk hocamın yurtdışı tedavisinden cevap almasını referans görerek yurtdışında tedavi olmak istedi Hocam anlattı biraz önce ki gelişmeleri. Bizi bu çok üzdü yani Türkiye KHKlılarını, KHK Platformları Birliğini dün özellikle bu konuya sahip çıkmak adına diğer vicdanlı insanlarla beraber gerçekten Türkiye tarihinin en büyük kampanyasını yaptık. 220 bin civarında Twit atıldı. Bu bizi çok mutlu etti. Niye çünkü bir umuttu yani aile özellikle çok umutluydu, yarın çok geç dememeleri için bir fırsattı. Bu anlamıyla tüm KHK’lılar adına KHK Platformları adına vicdan sahibi bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

Prof. Dr. Haluk Savaş konuşmaların sonunda basın açıklamasını şu şekilde sonlandırdı;

“Şimdi burda bu vesileyle tüm Türkiyeye, Türkiye KHK’lı Platformları Birliği adına bir mesaj vermek istiyoruz.” Dedi ve  basın açıklamasına katılan herkes hep birlikte yüksek sesle “AhmetiYaşatTürkiye” sözleriyle konuşmalarını sonlandırdılar.

Kaynak Habere Güven