CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şehir Üniversitesi’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Banka aracılığıyla üniversiteyi susturmak, ele geçirmek istiyorlar. Yazıktır." dedi.

CHP Grup Toplantısı'nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi ile Halkbank arasında krize dönüşen, binlerce öğretim üyesi ile öğrenciyi de mağdur eden 'kredi davası' ve üniversitenin tüm mal varlıklarına Halkbank tarafından tedbir konulması kararına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Banka aracılığıyla üniversiteyi susturmak ve ele geçirmek istiyorlar. Hacizler uyguluyorlar. Yapmayın arkadaşlar, yazıktır, günahtır. Bu üniversite saygın bir üniversite." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin tüm mal varlıklarına Halkbank tarafından tedbir konulması kararını sert sözlerle eleştirdi.

'YÖK BAŞKA BİRİLERİNE TAHSİS ETSİN DİYE'

Banka aracılığı ile üniversitenin ele geçirilmeye çalışıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu şu sözleri kaydetti:

"Şehir Üniversite, bir yer verildi kendisine. Orayı gayet güzel donattılar. Mimari bütün özellikleri korudular. Büyük binalar yapmadılar. 2019 üniversite memnuniyet araştırmasında 14. sırada. Vakıf üniversiteleri arasında 8. sırada. Şimdi, banka haciz uyguluyor. Oradaki akademisyenler aylıklarını alamıyorlar. Öğrenciler var orada, başarılı bir üniversite. Her siyasal görüşten de akademisyen var. Normaldir zaten bu. İki arkadaşımı görevlendirdim, gidip bakın bu üniversitenin durumu diye. Ciddi bir haksızlık var. Banka aracılığıyla üniversiteyi susturmak, ele geçirmek istiyorlar. Yapmayın.Yazıktır günahtır. Niye kapatıyorsunuz? Hangi gerekçe ile kapatmaya yelteniyorsunuz. Sıradan bir üniversite bile kapatılmaz ki bu üniversite saygın bir üniversite. YÖK burayı başka birilerine tahsis etsin diye, bu kabul edilemez. Asla ve asla doğru değildir. Önümüzdeki günlerde bu konu üzerine gideceğiz. Bu bizim görevimizdir."