KHK TV'YE ERİŞİM YASAĞI

KHK ile ihraç edilenlerin sesini duyuran KHK TV’ye erişim yasağı getirildi. Genel Yayın Yönetmenliğini Prof. Dr. Haluk Savaş’ın yaptığı KHK TV, Ağustos 2019’da kurulmuştu.

OHAL’den sonra çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ( KHK) ile ihraç edilenlerin kurduğu KHK TV’ye erişim engeli getirildi. Sosyal medya hesabından kamuoyuna duyuru yapan KHK TV, mahkeme kararı olmaksızın getirilen yasağı kabul etmediklerini söyledi. Açıklamada şöyle denildi: “Mağdurların sesini duyuran ve gazetecilik yapan KHK TV’ye yapılan bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Gasp edilen hakkımızı almak için hukuk içerisinde tüm mücadele yollarına başvuracağız.” açıklaması yapıldı

Yasağa milletvekilleri ve insan hakları savunucuları da tepki gösterdi. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “KHK zulmünün ortaya çıkmamasını istiyorlar, başaramayacaklar! Aydınlık, karanlığı mutlaka yenecek. İstediğiniz kadar gözlerimizi kapamaya çalışın, güneş balçıkla sıvanmaz!”

Sosyal medya platformları ve Youtube’da yayın yapan KHK TV 8 ayda 22 bin 700 aboneye ulaşmış, İngilizce yayın da yapmaya başlamıştı.