CHP'nin 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayının kim olacağı konusunda tartışmalar gündemden düşmüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına kesin gözle bakılırken,  İBB Başkanı  Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Mansur Yavaş'ın anket sonuçlarında ön planda olması CHP'nin adayı konusunda soru işaretlerine yol açıyordu.İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Benim de adayım Kemal Kılıçdaroğlu" demişti. Ancak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ‘Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş’ çıkışıyla tartışmalar yeniden alevlendi.

ERDOĞAN DA ADAYLIĞINI AÇIKLAMADI

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının bir an evvel açıklanması gerektiği yönünde baskılar sürerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken açıklama geldi.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday gösterilmesine de ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, " Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylığını açıklamadı. Niye bize ısrarla soruluyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU: "ALTI PARTİ LİDERİ OLARAK BİR KARAR ALDIK"

CHP Genel Merkezi’nde T24’ten Tolga Şardan ve Gökçer Tahincioğlu'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının, parlamenter demokrasiye geçiş mutabakat metnine imza atan altı parti liderinin oluşturduğu masa tarafından belirleneceğini, bu yönde ortak bir karar aldıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Mansur Bey değerli belediye başkanlarımızdan biridir. "Cumhurbaşkanlığı Seçimi" denildiğinde akla, aday olarak bir CHP’linin gelmesi, bizi memnun ediyor. Burada kırmızı çizgimiz 6’lı masadır. Adayımıza, Millet İttifakı’nın liderleri karar verecek. Biz altı lider şu kararı aldık. Altı liderin belirlediği aday, tüm partilerin adayı olacaktır. Beraber belirleyeceğiz. "

"MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI HALKIN ADAYI OLACAK"

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday gösterilmeleri ya da gösterilmemelerinin bir çatlağa yol açıp açmayacağı konusunda da "Adayımız, halkın adayı olacaktır. Dolayısıyla bir çatlak olmayacaktır. Altı liderin ortaklaştığı aday niçin çatlak yaratsın? Belediye başkanlarımız görevlerinin başındalar zaten. Biz bir karar daha aldık. Asla isim telaffuz edilmeyecek, bu konuda soru geldiğinde cumhurbaşkanı adayımızın niteliklerini anlatacağız.