Kabine değişikliği yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Bahçeli'den iki bakan adı istediği ve Albayrak'ın görevini MHP'li bakana vereceği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etmesinin ardından erken seçim dillendirilirken kabine değişikliği de konuşuluyor.

Yeniçağ gazetesi yazar Orhan Uğuroğlu, ekonomik gelişmeleri ve siyasi kulisleri çok yakından takip eden Ahmet Özal'in kendisini aradığını ve Erdoğan-Bahçeli buluşması ile ilgili önemli kulis bilgileri aktardığını ifade etti. Uğuroğlu'nun aktardığına göre Özal, "Esas gündemin baskın seçim olduğu bilgisini aldım… Erdoğan'ın belirleyeceği yeni kabine için Bahçeli'den MHP'li isimler istediğini öğrendim" ifadelerini kullandı. Son olarak Özal'a göre görüşmede Erdoğan'ın, Fırat'ın doğusuna operasyon konusunda Bahçeli'ye tarih verdi.

Ahmet Özal'ın bu sözleri üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'yu aradığını söyleyen Uğuroğlu, "Hayırdır, erken seçimin kokusunu mu aldın?" diye Whatsapp mesajı aldığını aktardı. Kuşoğlu, Sonsöz gazetesindeki yazısında, "Erdoğan erken seçim mesajı verdi. Belki de Kasım'da erken seçim" görüşünü dile getirmişti. "Bu stratejisi ile Abdullah Gül / Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu oluşumlarının önüne geçeceğini hesaplıyor sanırım" diyen Kuşoğlu, "Çünkü bu oluşumlar, Ak Partiden 5 puan dahi koparsalar başkanlık biter…Erken seçim olacağı bence kesin. Ne kadar erken olacağına detay koşullar ve Erdoğan karar verecek" ifadesini kullandı.

Uğuroğlu, bu görüşler üzerine AKP'nin siyasi kulislerinde de görüşmeler yaptığını belirterek şunları gündeme taşıdı::

"Üç AKP milletvekili sözleşmiş gibi farklı cümlelerle özetle, 'Erdoğan ne derse o olur' görüşünü dile getirdiler. MHP ve ANAP kökenli yılların siyasetçisi AKP'li eski bakan ise görüşlerini şöyle ifade etti: 'Erdoğan'ın baskın seçim için kararını etkileyecek en önemli gelişme ne ekonomi ne de dış politikadır.Cumhurbaşkanımızı yakından tanıyan bir siyasetçi olarak şunu söylemem gerekli. Sayın Erdoğan Abdullah Gül ve Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partilerdeki kadrolara bakacaktır. Anketlerle bu iki partinin kamuoyundaki etkileri ile AKP ve MHP'deki etkilerini ölçecektir. Sonuçta eğer bu iki parti vatandaşların ilgisine ve desteğine mazhar olup yükselişe geçerlerse işte o zaman baskın ya da erken seçimi gündeme alabilir…"

"ALBAYRAK'IN YERİNE MHP'Lİ BAKAN"

Öte yandan kabine değişikliğine ilişkin kulis de paylaşan Uğuroğlu, Erdoğan'ın, Devlet Bahçeli'den iki bakan adı istediğini öne sürdü. Uğuroğlu, Erdoğan'ın bu niyetini "Ekonomiyi damadı Berat Albayrak'tan alarak MHP'li bir bakana verecek…" şeklinde yorumladı.