Meteoroloji Genel Müdürlüğünden elde edilen bilgilere göre Ege bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde yağışların yağmur ve sağanak iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Güney Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ YİNE UYARDI! 

Sağanak yağışın dün etkili olduğu  İzmir'in bölge genelinde bugün hava yine parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.  Hava sıcaklığı 6 ila 9 derece birden azalacak. Bölge genelinde rüzgar güney yönlerden orta kuvvette, güney kesimlerde kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esecek.

Meteorolji Genel Müdürlüğü Güney Ege'de rüzgarın güney yönlerden fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

BUCA YİNE SAĞANAK YAĞIŞLI

İzmir'de dün yağışların etkili olduğu ilçelerden Buca’da, logarlar taşmış, alt geçitler ise su ile dolmuştu. Buca'da bugün yine sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın hakim olması bekleniyor. İzmir'in diğer tüm ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın hakim olması beklenirken, Kınık, Dikili ve Bergama'da yağışların hafif görüleceği tahmin ediliyor. 

İzmir saatlik  hava durumu ise şu şekilde;

09.00 - 12.00 saatleri arası: 14°C (Çok Bulutlu)

12.00 - 15.00 saatleri arası: 15°C (Sağanak Yağışlı)

15.00 - 18.00 saatleri arası: 13°C (Sağanak Yağışlı)

18.00 - 21.00 saatleri arası: 12°C (Çok Bulutlu)

Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki alt geçit su baskını nedeniyle trafiğe kapandı.

Görüntünün olası içeriği: gece ve açık hava

Buca’da İzkent semtinde 3 araç sular altında kaldı.

Buca’da Gaziosmanpaşa ve Özbekistan caddelerinin kesiştiği noktada su akıntısına kapılan bir kadın, bölgedeki bekçiler tarafından kurtarılarak polis aracıyla Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaşananların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından şu açıklama yapıldı:

Görüntünün olası içeriği: gece, araba, açık hava ve su

“Meteorolojinin şiddetli sağanak ve fırtına uyarısıyla ekiplerimiz gündüz saatlerinden itibaren kritik noktalarda önlem aldı. Şiddetli sağanağın ardından sıkıntılı yerlere İZSU ve İtfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor. İhtiyaç halinde HİM 444 40 35 çağrı merkezini arayabilirsiniz.”

21.00 - 24.00 saatleri arası: 11°C (Çok Bulutlu)

Kaynak: Ege Telgraf