Son dakika... Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 4 ölü, 38 yaralı olduğunu duyurdu. İlerleyen dakikalarda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin konuşan Erdoğan, 6 kişinin vefat ettiğini, 53 kişinin yaralandığını bildirdi.



Patlamanın bulunduğu bölgede polis güvenlik önemli aldı. Bölgeden gelen görüntülerde çok sayıda vatandaşın yerde yattığı görüldü. 



Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor.

PATLAMA SONRASI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Taksim'de İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar araç ve yaya trafiğine kapatıldı.



Patlama sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör soruşturması başlattığı bildirildi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, "Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir." denildi.

VALİ ALİ YERLİKAYA: CAN KAYBI VE YARALILARIMIZ VAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlama sonrası sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.” ifadelerini kullandı. 



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Twitter' hesabından, “İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız.” mesajını paylaştı.

KAYNAĞI BELİRSİZ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYELİM

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Beyoğlu Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım.” dedi.

></iframe><img alt=

><!-- --><script><![CDATA[(function(d){if (window.onload) {d.close();}var c = window._adform.tagFrame[window.__renderCallback__];c && c(window.frameElement);})(document);]]></script>q? k:q;g=l>r?l:r;for(var d,e,f=0;f

;f++){var>

KIZILAY: ŞUAN ACİL KAN İHTİYACI YOK

Kızılay Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Patlama sonrası bölgedeki hastanelere kan sevkiyatı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

VALİ YERLİKAYA: 4 KİŞİ YAŞAMANI YİTİRDİ

İstanbul Valisi Yerlikaya, yaptığı son açıklamada, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 kişinin ise yaralandığını duyurdu. 

Ali Yerlikaya, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." açıklamasında bulundu. 

ERDOĞAN'DAN TAKSİM PATLAMASI SONRASI AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin konuşan Erdoğan, 6 kişinin vefat ettiğini, 53 kişinin yaralandığını bildirdi.