CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, "Sonuçlar kesinleşene kadar lütfen sandıkları terk etmeyin, bu tarihi sorumluluk devam etmektedir" diye konuştu. İmamoğlu, "Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da kibir, şatafat, israf bitecektir" ifadesini kullandı.
 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Öncelikle bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız İBB seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden biri de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Seçimin neticeleri hayırlara vesile olsun. Birazdan elbette uzunca bir metin paylaşacağım, içinde duygularım var. Duygularımı hem kıymetli basın mensuplarına aktarırken hem İstanbullulara hem de Türkiye'de ve hatta dünyaya birkaç cümle etme konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Bugün yüzbinlerce sandık başına görev yapan bütün yol arkadaşlarıma, günün kahramanlarına, sandıklarda, ilçe seçim kurullarında hizmet eden bütün arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Onlar bugünün demokrasi kahramanıydı.

Bugün halihazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönüş oluştursa da biliyoruz ki net sonuçlar tutanaklarla olur. Dolayısıyla sandık görevlisi arkadaşlarıma, kat görevlisi arkadaşlarıma ve hukuk sorumlularına, ilçe seçim kurulundaki arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görev başında kalmalarını istiyorum. Sandıklarınızın, ilçe birleştirme tutanakları kesinleşinceye kadar sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum."