Topraklarımızda kanserli bir ur gibi biten Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), Adana’daki konsolosluğunda görevli iki Türk çalışanın, İslami değerlerimize yaptığı iğrenç saldırı cezasız bırakıldı.

Çektikleri bir videoda yüce dinimiz İslam’a yönelik iğrenç hakaretler savuran iki provokatör saldırgan, şikâyetler üzerine gözaltına alındı ancak emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Halkın dini değerlerini tahkir eden bu Amerikan beslemelerinin cezasız bırakılmalarına tepkiler yükseliyor.

Amerikan işgalcilerin başkonsolosluğunun ve hava üssünün bulunduğu Adana ilimizde, iki ABD konsolosluğu çalışanı, Cadılar Bayramı adı verilen batıl kutlama esnasında yüce dinimiz İslam’ın kutsal değerleriyle dalga geçti. Kâbe’nin fotoğrafı, zemzem suyu, Mekke ve Sevgili Peygamberimiz’in mübarek kıyafetlerinin dalga konusu yapıldığı fitne görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin kısa sürede yayılması üzerine şikâyetler yoğunlaştı ve biri kadın iki saldırgan emniyet birimlerince gözaltına alındı. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan hakkında soruşturma başlatılan 2 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Dini değerlerimizi aşağılamaya çalışan saldırganların kısa bir süre sonra serbest bırakılması ise Müslümanların hassasiyetlerini rencide etti.

DEĞERLERİMİZE HAKARET EDENLERE HİÇBİR YAPTIRIM YOK

 

Skandal gelişmeyi Millî Gazete’ye değerlendiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şube Başkanı Enes Beyaz, “Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Adana konsolosluğunda çalışanların inancımız ile ilgili hakaretlerini sosyal medya üzerinden üzülerek gördük. Her şeyin kanun ile koruma altına alındığı günümüzde bu milletin inancı ile dalga geçmenin, değerlerine hakaret etmenin hiçbir yaptırımının olmadığını görmüş olduk. Söz konusu olaya karışanların serbest kalması kamu vicdanını derin bir şekilde yaralamıştır.” dedi.

BİZ BU SİYONİST MİKROBU İYİ TANIYORUZ

Bu saldırının, ABD’nin değerlerimizi hedef aldığı ilk saldırısı olmadığını hatırlatan Beyaz, “Bizler bu Siyonist mikrobu iyi tanıyoruz. Bu ırkçı emperyalistlerin var oluş sebebi bizimle olan düşmanlıklarıdır. Bunların yaptıkları bu düşmanca tavrın sebebi bizim tüm bu hakaretlere karşı sesimizin çıkmamasıdır. Son olay göstermiştir ki inancımıza, değerlerimize ve kültürümüze karşı yapılan saldırılar maalesef cevapsız kalmaktadır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak bu güzel şehrimizde Adana’da bulunan fitne merkezleri olan ABD Konsolosluğu’nun ve İncirlik Üssü’nün derhal kapatılmasını istiyoruz. Değerlerimizi korumanın tek yolu budur” ifadelerini kullandı.

DİNİMİZE SALDIRANLAR HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMALI

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Adana Şube Başkanı Emrullah Sarman ise, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, toplumun büyük bir kesiminin inançlarıyla dalga geçen bu provokatörler, gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakılmak suretiyle adeta ödüllendirildi. Milleti tahrik eden, aleni bir şekilde kutsal değerlerimize saldıran bu insanlar sosyal medya aracılığıyla açık bir şekilde suç işledi. Dolayısıyla bu suçu işleyen ABD Konsolosluğu çalışanları, hak ettikleri cezayı almalıdır.“ diye konuştu.

İSLAM’A HAKARET DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ SAYILAMAZ

“Provokatörleri serbest bırakmak dini değerlerimize yapılabilecek yeni saldırıların önünü açacaktır” diyen Sarman, “Dinimize yönelik saldırıları cezasız bırakmak suretiyle bu provokasyonlara her gün bir yenisi eklenecektir. Bu provokasyonlara asla izin verilmemelidir. İslam’a hakaret düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında sayılamaz. Zaten mevcut kanunlarda da dine hakaret suçtur. İslam dinine hakaret edenlerin cezasız kalması, serbest bırakılması asla kabul edilemez. DİN-BİR-DER olarak konunun takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

Kanak: Milli Gazete /Abdussamet Karataş