Yurdun çeşitli yerlerinde Tıp doktoru olarak görev yaptıktan sonra,MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanlığı ve Genel Başkanlığı görevlerinde bulunarak, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve platformlarda aktif görevler alan Dr. Ömer Faruk GERGERLİOĞLU, ülkemizde ve dünya da hakları mağdur edilen en başta Uygur Türkleri olmak üzere KHK mağduriyeti yaşayan her kesimden insanın sesini 28.11.2019 tarihindeki basın toplantısında değerlendirmiştir. GERGERLİOĞLU:

''Çin'in Müslüman Uygurlara yaptığı baskı konusunda Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu da uyardık.  Hepiniz çok iyi biliyor ki tüm dünya Çin'deki Uygur Türklerine yapılan baskıyı çok yakından takip ediyor her gün bir ülkede bir açıklama yapılıyor ve her gün birtakım belgeler sızıyor milyonlarca Uygur Türkünün toplama kamplarında son derece zor durumda olduğunu hepimiz biliyoruz ve bununla ilgili yapılan açıklamalar konusunda Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kör sağır dilsiz ve kesinlikle harekete geçmek istemiyor. Bunlar kabul edilebiecek şeyler değil biz bunun altında Çin’le bir ticaret Anlaşmasının olduğunu düşünüyoruz. 50 milyar Ticaret Anlaşmasından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Çin'deki Uygur Türklerine Yapılan bu zulümlere sessiz kalıyor ve bunu da şiddetle kınıyoruz. Bunu bilmiyor değiliz konuşurken Tüm dünya ülkeleri bunu kınarken ve İslam ülkelerinin sessizliğini sürdürürken Biz bunlara sessiz kalmıyoruz kalmayacağız'' diyerek Doğu Türkistan'da yaşanan mağduriyetleri dile getirmiştir.

Basın toplantısında bir kaç konuya daha değinen GERGERLİOĞLU her toplantısında olduğu gibi KHK mağdurtiyetlerine de değinmiştir.

''Bakın size yine ilginç bazı belgeler göstermek istiyorum. Şu gördüğünüz belge tapu dairesinde kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen kişiyi riskli ilan etmiş. Resmi belge elimize geçti. Ohal kapsamında resmi kişi diyor ve bu kişinin kendisine miras kalan malların satamayacağına dair bilgiler var. Ohal döneminde ciddi bir soykırım yapıldı maalesef bunu çok iyi biliyoruz sosyal yardımlaşmadan faydalanmaları engellendi. Emekli maaşları engelli bakım parası almaları engellendi. Engelli aylığı almaları engellendi ve maalesef tapuda mallarını satmalarının bile önüne geçildiği böyle inanılmaz kararlar alınabildi değerli arkadaşlar.

Ayrıca Anamur Belediyesinin İmza attığı bir büyük skandalı da burada göstermek isterim. Anamur Belediyesinin belgesi KHK ile ihraç edilmiş bir kişi ihraç edildikten sonra bir iş yeri açmak istiyor. 200 bin TL ye yakın da masraf yapıyor. Anamur Belediyesi Ruhsat vermeye gelince bu kişinin güvenlik soruşturmasının olumsuz olduğunu söyleyerek kişinin işyeri açmasını engelliyor. Olaylar öyle bir yere gelmiş ki eğer Khk’lı iseniz size ekmek yok su yok öyle diyor. böylesine ağır hak ihlallerinin ve uygulamaları inanılmaz hadiselerdir. Biz bunları kesinlikle kabul etmiyoruz.'' açıklamalarında bulunmuştur.