Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, faizin düşürülmesi ile asgari ücrete gelen zammın seçim ilanı olduğunu belirtti. Kahveci, bugünkü köşe yazısında “Bu iki karar kesinlikle seçimin ilanıdır. En geç bu yaz aylarına doğru seçim olur. Neden mi? Çünkü bu çarpık denge sürmez. Bugün halı altına süpürülen sorunlar bizi yaz geçmeden boğacaktır” diye yazdı.

"Dün resmen olmasa bile seçim ilan edildi. Çünkü bu ekonomik denge sürdürülemez bir noktada." diye yazan Kahveci şöyle devam etti:

"Kısa süre içinde kur & enflasyon sarmalı verilenleri geri alacaktır. O nedenle yönetim elini hızlı tutmak zorunda. Halkı kısa bir yalancı baharla kandırdık yoksa kara kış geliyor.
Tıpkı Haziran 2018 seçimlerinden sonra yaşanan kara kış gibi. Hatta bu kış daha sert ve daha bunaltıcı. O nedenle iktidar açısından son çıkış kapısı... Başka kapı yok. Dün  Merkez Bankası nasıl ki finansal istikrara kapıyı kapattı. Artık Arjantin yolunda hızla ilerler ve kader seçimini yaparız. Çünkü önümüzde bizi Venezuela olmak bekliyor. Orada kuyruklar yok... Çünkü kuyruğa girecek ürün yok. Seçim hepimizin. Kimse tercihlerinden dolayı ağlamasın. Şimdiden hesaba başlayın derin... Geçmişin ve geleceğin muhasebesine."