İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erkem İmamoğlu, bütçede yer almasına rağmen borçlanma yetkisine onay vermeyen AKP ve MHP’li belediye meclis üyelerine böyle seslendi.

İsmail Küçükkaya’nın FOX TV’deki Çalar Saat programına konuk olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gündeminde Kanal İstanbul ve Cumhur İttifakının çoğunlukta olduğu Belediye Meclisinin vermediği borçlanma yetkisi de vardı.

“KARŞI ÇIKANLAR YÜZDE 60”

Ekrem İmamoğlu, 9 yıldır gündemde olan Kanal İstanbul projesi hakkında halkı bilgilendrmeye başladıklarını ve bunun ardından projeye karşı çıkanların oranının yüzde 60 civarında olduğunu söyledi.

“ENGELLESENİZ NEREYE KADAR ENGELLEYECEKSİNİZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinin belediye meclisinde oybirliği ile kabul edilemsine rağmen, belediyeye borçlanma yetkisi vermeyen AKP ve MHP’li meclis üyelerine seslenen Ekrem İmamoğlu, ” Meclis izleniyor. 2.3 milyarlık bir borçlanma talebimiz var.

Bu rutin. Çünkü ben borçalanırsam ancak geçmişten gelen 4.6 milar liralık borcu ödeme şansım var. Bunu bütçede onaylıyorsun. Borçlanmaya geldi sıra 3 aydır bekletiyorsunuz.

Tamamen keyfi. Bunu engelleseniz engelleseniz nereye kadar engelleyeeksiniz. 2 kere 2 dört gbi bir şey. Bunun üzerinden siyaset yaparsanız toplumun vicdanında sınıfta kalırsınız” diye konuştu.