Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AK Parti'nin siyasal tutumuna dair önemli bir yazı kaleme aldı.

Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi isimlerin liyakat sahibi olduğunu belirten Taşgetiren, bu kişilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle makamlara gelmediğini dile getirdi.

Konuya ilişkin yazısında dikkat çeken ifadeler kullanan Taşgetiren, "Sonuçta yola birlikte çıkmışlardı. Birlikte yürüyeceklerdi. Kader birliği yapıyorlardı. Türkiye siyaseti muhataralıydı. En zor zamanda sırt sırta vereceklerdi. Abdullah Gül önce başbakanlığa, sonra Cumhurbaşkanlığına layık olmasa o göreve gelmezdi. Ali Babacan’a ekonomi emanet edilmezdi. Bülent Arınç hükümet sözcüsü olmaz, sonra Meclis başkanlığına getirilmezdi. Ahmet Davutoğlu, önce danışmanlığa davet edilmez, sonra dışişleri bakanı, sonra başbakan yapılmazdı" diye ifade etti.

'TAYYİP BEY EŞİTLER ARASI BİRİNCİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül ve Bülent Arınç gibi isimlerin siyasal konumlarının aynı seviyede olduğunu belirten Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  diğer isimler karşısında 'eşitler arası birinci' olduğunu değerlendirdi.

Yazısında AKP'nin kuruluş aşamasında 'ortak akıl' mantığıyla kurulduğunu iddia eden Taşgetiren, şu ifadelere yer verdi:

'Diyelim ki bütün bunlar Tayyip Bey’in iradesiyle gerçekleşti, -ki öyle olmadığını herhalde bizzat Tayyip Bey’in kendisi söyleyecektir- Tayyip Bey, böylesine hayati görevlere liyakati olmayan insanları getirmiş olamazdı. Kaldı ki, yola “Ortak akıl” söylemiyle çıkmışlar, Tayyip Bey’in konumu söz konusu olduğunda da “Eşitler arasında birinci” gibi bir tanımlama bulunmuştu.'diye yazdı.