Gidenler mutlu, gelenler üzgün! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bakanların gece yarısı görevden alınmasıyla kabine değişirken,  devir teslim törenlerindeki fotoğraflar dikkat çekiyor.  En son çok tartışılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  görevini Vahit Kirişçi’ye bıraktı.  Pakdemirli-Kirişçi devir teslim töreninde de göreve gelenin üzgün, gidenin ise mutlu olması şaşırttı.

DEĞİŞİKLİK HERKESİ TEDİRGİN EDİYOR

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğinden beri geçen 3,5 yıllık süre zarfında 7 bakan değişikliğine gitti. Kamuoyu neredeyse ayda bir kabine değişikliği beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine değişikliği yerine bakan değişikliği yapmayı tercih ediyor. Erdoğan’ın ani bir kararla bir bakanı alıp yerine başka bir ismi göreve getirmesi görevdekileri de görev bekleyenleri de tedirgin ediyor.

FURYA SELÇUK-ÖZER TÖRENİYLE BAŞLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakan değişikliği kararları sonrasında yaşanan devir-teslim törenlerinde göreve gelenlerin üzgün, gidenlerin ise mutlu olması dikkat çekiyor. Özellikle Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un görevini yeni bakan Mahmur Özer’e teslim etmesiyle başlayan bu furyaya daha sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül-Bekir Bozdağ da katıldı. Devir teslim töreninde Gül’ün oldukça mutlu olduğu gözlenirken, görevi devralan Bozdağ’ın ise suratının asık olması dikkat çekmişti. Son olarak ise önceki gün görevi Vahit Kirişçi’ye devreden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Kirişçi’ye göre daha mutlu olması ise “Gelenler üzgün, gidenler mutlu” yorumlarını teyit etti.

Kaynak: Milli Gazete / Bünyamin Güler