Fehmi Koru, kişisel blogunda yazdığı köşe yazısında Erdoğan'a tavsiyede bulundu.  Sedef Kabaş'ın bir televizyon programında kullandığı, kendisinin 'atalar sözü' olduğunu söylediği, içinde 'eşek' sözcüğü geçen benzetmeden de ilk kez haberdar olduğunu belirterek şöyle yazdı:

"Cahilliğime verin. 'Eşek' bizde nedense benim kendisine yakıştığını hiç düşünmediğim anlamlara mal edilir. Oysa her bakımdan sevimli bir mahluktur. Kimseye bir zararı dokunmaz, buna karşılık meşakkatlere tahammüllüdür."

Ağzından kimse için hoş olmayan sözcükler çıkmayan kendisinin hoşuna gitmeyen sözcüklere muhatap olmadım mı, olmuyor muyum? diye soran Koru, "Sosyal medyayı takip edenler olduğumu söylüyorlar.

Halen bir gazetede yazan bir meslektaş, son bir araya gelişimizde, bana, saldırılara nasıl tahammül ettiğimi sormuştu da şaşırmıştım.

Tahammül etmem gerekmiyor, çünkü onlardan haberdar olmuyorum." diye cevap verdi.

Bizde böyle durumlarda çok işe yarıyan bir özdeyişin olduğunu yazan Koru, "Kem söz sahibine ait' denilir. Hakaretlerin uçuştuğu bir ortamda, nezaketi elinden bırakmamaya çalışan birinin, ağzı bozuk muhatabına, "Benim için ne düşünüyor ve ne diyorsan senin için ondan bir misli" gibi bir cevap verdiğini işitmiştim. Hoşuma gitmişti." ifadelerini kullandı.