Eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin özel kalem müdürü Volkan Koç’a geçtiği makam kıyağı Vahit Kirişçi’den geri döndü. Bekir Pakdemirli döneminde sırf genel müdürlük özlük haklarına sahip olması için Aralık ayında Strateji Geliştirme Başkanlığına atanan Volkan Koç, 6 ay görev süresi dolmadan bugün görevden alındı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI İLE ATANMASINA RAĞMEN GÖREVİNE BAŞLAMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Volkan Koç, Cumhurbaşkanlığı kararı ile atanmasına rağmen hiçbir şekilde göreve başlamadığı ancak Genel Müdürlük maaşı aldığı ortaya çıkmıştı. Milli Gazete, yaşanan skandalı ortaya çıkarınca Koç, alelacele İzmir’den dönerek göreve başlamış ancak bu sefer de yıllık izne ayrılmıştı. Koç, Aralık ayında bu göreve atanırken 6 ay görevde kalması durumunda Genel Müdürlük özlük haklarını ömür boyu kullanma hakkı kazanacaktı. Ancak Milli Gazete Bekir Pakdemirli’nin ve Koç’un bütün hesaplarını bozdu.

GENEL MÜDÜRLER GÖREVDEN ALINDI

Tarım ve Orman Bakanlığında Cumhurbaşkanlığı kararı ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan ve Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç görevden alındı.

ÖZLÜK HAKKINA KAVUŞAMADAN GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınan isimler arasında eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin özel kalem müdürü Volkan Koç’un da bulunması dikkat çekti. Bilindiği üzere Volkan Koç, bu göreve sadece makamın özlük hakları için Bekir Pakdemirli döneminde atanarak büyük bir kıyak geçilmişti. Aralık ayında bu göreve atanan Koç, Haziran ayına kadar görevde kalması durumunda Genel Müdürlerin özlük haklarına kavuşarak ömür boyu kullanacaktı.
Milli Gazete’nin skandal atamayı ortaya çıkarması üzerine Bakanlıkta tepkiler artarken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tepkilere duyarsız kalmadı. 6 ay görev süresi dolmadan Koç, bugün Cumhurbaşkanı kararı ile görevden alındı.

Kaynak: Milli Gazete  /  Sadettin İnan