AKP Eski Tarım ve Orman Bakanı ve  Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AKP’den istifa ettiği iddia edildi. Edinilen bilgiye göre Fakıbaba’nın notere giderek istifa ettiği ve istifa dilekçesini de danışmanı aracılığıyla AKP Genel Merkezine gönderildiği belirtildi. 

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın geçtiğimiz günlerde attığı “Bazen bütün izlerin birbirine karışması, bardağı taşıran son damla olur…” tweet, istifa mı edecek yorumlarına neden olurken olayın perde arkası merak ediliyordu.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın geçtiğimiz günlerde attığı "Bazen bütün izlerin birbirine karışması, bardağı taşıran son damla olur…" tweet, istifa mı edecek yorumlarına neden olurken olayın perde arkası merak ediliyordu.

Eşref Fakıbaba’nın attığı bu tweetin altından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye karşı oluşan tepki çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda İddiaya göre, AKP’li Ahmet Eşref Fakıbaba’nın en yakın arkadaşı Emin İzol’un da görevden alınması bardağı taşıran son damla oldu.

Eski bakan 'Bardağı taşıran son damla' dedi, AKP'den istifa etti!

Milli Gazete’de yer alan habere göre, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Tarım Bakanlığı döneminde atadığı bürokratların neredeyse tamamı Bekir Pakdemirli döneminde görevden alındı. En son Fakıbaba’nın en yakın arkadaşı olan Emin İzol’un da Tarım Reformunda Daire Başkanlığı görevinden alınması, bardağı taşıran son damla oldu.

NUMAN KURTULMUŞ VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTI

Kulislerde konuşulan iddialara göre, Fakıbaba’nın bu duruma çok üzüldüğü ve notere giderek AKP’den istifa ettiği ve istifa dilekçesini de danışmanı aracılığıyla AKP Genel Merkezine gönderdiği kaydedildi.

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin’in durumu öğrenince AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ilettiği, Numan Kurtulmuş’unda beraberinde bir ekiple Fakıbaba’yı evinde ziyaret ederek, istifa kararından vazgeçirmeye çalıştıkları dile getirildi. 

İddialara göre Kurtulmuş’un ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüşen Fakıbaba’nın rahatsızlıklarını ilettiği ifade edilirken, bu rahatsızlıklarının başında da Tarım ve Orman Bakanlığında kendisi döneminde atanan bürokratlara yapılan haksızlıkları anlattığı belirtildi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

İstifasını noterden çekmediği kaydedilen Fakıbaba’nın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüşeceği kaydediliyor. Diğer yandan eski AKP Milletvekili Seyyit Eyyüpoğlu’nun torunu İbrahim Eyyüpoğlu’nun Haliliye İlçe Başkanlığına getirilmesinin de Fakıbaba’yı rahatsız ettiği kaydediliyor.

Neler yaşandı?

Ertesi gün, Milli Görüş çizgisinde yayın yapan Milli Gazete’den Sadettin İnan, Fakıbaba’nın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye kızdığı ve istifasını sunduğunu öne sürdü. Ne var ki; Fakıbaba’nın istifasının işleme konulmadığı söylendi. İddiaya göre; Fakıbaba’nın bakanlığı döneminde atanan bürokratların neredeyse tamamının Bekir Pakdemirli tarafından görevden alınmasına kızdığı söyleniyor. Son olarak Fakıbaba’nın en yakın arkadaşı olduğu söylenen Emin İzol’un da Tarım Reformunda Dair Başkanlığı görevinden alınmasının ‘bardağı taşıran son damla’ olduğu söylendi. Bunun üzerine Numan Kurtulmuş’un devreye girerek Fakıbaba’yı istifadan vazgeçirmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Bu çabalar işe yaramayınca, Fakıbaba’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceği kaydedildi.

Fakıbaba portresi: 'Ceket' kavgasıyla başladı, indiği trene daha güçlü bindi

Burada göz önünde bulundurulan; Fakıbaba’nın tek başına AKP’ye Şanlıurfa’da seçim kaybettirebilecek kadar güçlü biri olması. Zira 2009 yerel seçimlerinde, 2004’te AKP’den belediye başkanı seçilen Fakıbaba aday gösterilmedi. Bunun üzerine Fakıbaba AKP’den istifa ederek Saadet Partisi’nin desteğiyle bağımsız aday oldu. AKP’lilerin “Buraya ceket koysak yüzde 70 oy alır” sözleri kentte gerginlik yarattı. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiği yollarda pencere ve balkonlara protesto için ceket asıldı. Esnaf, “Başbakanımız Tayyip Baba, adayımız Fakıbaba” pankartları astı. Erdoğan ise rest çekti ve “Seni belediye başkanı yaparken AK Parti güzel de, hadi bir değişiklik yapacağız dediğimizde niye rahatsız oluyorsun? Başbakan'ı çok seviyorum kazanınca AK Parti'ye geçeceğim diyormuş, kusura bakma böyle bir şey yok. Bu trenden inen bir daha binemez” dedi. Seçim günü gelip çattığında oyların yüzde 44,03’ünü alan Fakıbaba Şanlıurfa Belediye Başkanı oldu.

Tarihler 2013’ü gösterdi. Fakıbaba 4 yıl sonra AKP’ye geri döndü. Fakıbaba, “Sizleri, ailemi özlemişim” diyerek bindi 4 yıl önce indiği trene. Ve tarih 19 Temmuz 2017’yi gösterdiğinde Fakıbaba bu kez yeni açıklanan kabineye girdi. AKP’den belediye başkanı olmasıyla başlayan süreç, ‘ceket’ kavgasıyla devam etmiş ve nihayet 2017’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yerine gelmesiyle son bulmuştu.

Kaynak: Tele 1