Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Yeni Tokat Havalimanı ve diğer yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreni için gittiği Tokat'ta Hıdırlık Sosyal Tesisleri'nde çiftçiler ile bir araya geldi buluşmanın tamamı gece saatlerinde televizyon ekranlardan yayınlandı.

"HER AKŞAM BU DÖRTLÜYÜ YER YATARIM, ŞİFA"

Buluşmanın bir bölümünde söz alan Tokat Arıcılar Birliği Başkanı Ali Demir, bal ve arıcılık ile ilgili açıklama da bulundu.

Baldan söz açılması üzerine bir tavsiyede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Tabii ben şunu yapıyorum. Her akşam yatarken manda yoğurdunun içine Medine hurması doğrarım, 3 ya da 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve bir de içine yulaf ezmesi atarım. Karıştırarak yer yatarım. Şifa." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "şifa tabağının" maliyeti ne kadar?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Tokat ziyaretinde çiftçilerle bir araya buluşmasında "şifa" diyerek her gece yatmadan önce yediği 4 ürünü paylaşarak beslenme tavsiyesinde bulundu.

Erdoğan, akşamları manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması ve yulafı karıştarak yediğini söyleyerek "Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Tavsiye ederim." dedi.

ERDOĞAN'IN "ŞİFA TABAĞININ" MALİYETİ 390 LİRA 73 KURUŞ

Erdoğan'ın bu tavsiye açıklamasının ardından "şifa tabağı"nın maliyet fiyatı merak konusu oldu. Independent Türkçe'nin cimri.com’dan derlediği fiyatlara göre Erdoğan'ın "şifa tabağının" maliyetinin 390 lira 73 kuruş olduğu ortaya çıktı.

cimri.com'daki en popüler satışlara bakıldığında, Erdoğan'ın "şifa tabağının" içerisindeki ürünlerin maliyetleri şu şekilde:

  • 1 kg manda yoğurdu: 94,90 TL
  • 1 kg Medine hurması: 181 TL
  • 450 gram kestane balı: 99,88 TL
  • 500 gram yulaf ezmesi: 14,95