Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yakınındaki isimlerden Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "Pelikan" grubunu ziyaretine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda 'Pelikan grubu' olarak bilinen Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi’ne geçtiğimiz günlerde ziyaret gerçekleştirmişti. Parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilen eski başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun yakınındaki isimlerden olan Selçuk Özdağ, Erdoğan'ın 'Pelikan grubu'nu ziyaretine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın 'Pelikan' ziyaretini değerlendiren Özdağ, "Eğer burasının Pelikan bildirisini kaleme aldığı söyleniyorsa, Sayın Erdoğan da burayı ziyaret ediyorsa ortada ciddi bir problem var demektir." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan ve arkadaşları üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü yaygınlaştırmak için yola çıkmışlardı." ifadeleri ile açıklamasına devam eden Özdağ, şöyle konuştu:

"Hukuk devletinde gizli kapaklı işler olmaz. Hiç kimse fake hesap kullanmaz. Hiç kimse hukuktan ve şeffaflıktan ayrılmamalı.

Kimse vesayete soyunmasın. Kimse aklını kişilere ipotek etmesin. Bunların bedellerini hep ödedik Türkiye’de. Ödemeye de devam ediyoruz.

Türkiye’yi demokratikleştirelim, şeffaflaştıralım, kalkındıralım. Avrupa Birliği kriterlerine dönelim yüzümüzü. Avrupa kriterleri Türkiye’nin kurtuluşudur. Aksi takdirde zaman zaman tırnak içinde söylüyorum adınız ‘İslam’ ile anılır ama İslam’ın ahlakından bihaber olursunuz. Sonuçta hem İslam zarar görür hem de siz İslam’a zarar vermenin vebalini taşırsınız. Bu nedenle herkes şeffaf olsun. Objektif olsun. Hukuka, demokrasiye, insan haklarına saygı duysun. Kimse kimsenin şahsiyetiyle, kişilik haklarıyla uğraşmasın.

Kimse, tabirimi mazur görün, belden aşağı işler üzerinden siyaset yapmasın. İslam ahlak dinidir. Peygamberimiz diyor ki ben en üstün ahlakı tamamlamak üzere gönderildim. Ahlakın üstünde başka bir şey yoktur. Bu ahlak da bellidir. Evrensel ahlaktır. İslam yalan söylemeyin, adam öldürmeyin, çalmayın, kul hakkına girmeyin, çevreyi kirletmeyin, insanlara zulmetmeyin der. İslam adil olun ve adaletten ayrılmayın der. En önemli kriterler bunlardır.

Bu ziyareti Sayın Erdoğan’ın kendisinin anlatması daha isabetli olur. Burası bir dernek midir, bir düşünce kuruluşu mudur? Ortada bu yapıyla ilgili şaibeler var. Düşünce kuruluş olarak Türkiye’nin ekonomisine, siyasetine, akademisine, işsizliğine, sosyal problemlerine na kadar çözüm sunmuşlardır açıklasınlar. Bunların partnerleri kim? Kaynakları nerden geliyor."