Analiz - AK Parti iktidarına yakın iş adamlarından biri olan ve aldığı dev ihalelerle bilinen Ethem Sancak, İstanbul’da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ konferansına katıldı. Burada bir konuşma yapan Ethem Sancak, Çin’in Doğu Türkistan bölgesinde Uygurlara yönelik zalimliklerinin üstünü kapatması akıllar Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Doğu Türkistan düşmanlığını getirdi. 

ETHEM SANCAK, DOĞU PERİNÇEK GİBİ KONUŞTU

Dün konferansta öğrenciler, Ethem Sancak’a Çin’in Doğu Türkistan’a yönelik uyguladığı zalimlikleri hatırlatınca Ethem Sancak, “Öyle bir şey yok. Ben kendim gittim gördüm. Kapatılan tek bir cami yok.” demişti. Bu sözler tepkiyle karşılanırken akıllara Doğu Perinçek geldi. Çünkü Perinçek de sık sık Çin'in savunarak Doğu Türkistan karşıtı söylemlerde bulunuyor. 

UYGURLARIN REFAHI YOZGATTAKİLERDEN 3 KAT DAHA YÜKSEK

Aynı konuşmasında Ethem Sancak, Uygur bölgesine yaşayan Müslümanların refah seviyesinin iyi olduğunu ileri sürerek o bölgede yaşayanların refah seviyesinin Yozgatta yaşanan insanların refah seviyesinden 3 kat daha yüksek olduğunu söyledi. Sancak, bu ifadeleriyle Erdoğan'ı da kızdıracak çünkü Türkiye'deki refah seviyesinin de düşük olduğunu kabul etmiş oldu. 

ETHEM SANCAK İLE DOĞU PERİNÇEK'İN YAKIN İLİŞKİSİ

Ethem Sancak’ın ifadeleri akıllara Doğu Türkistan karşıtı söylemleriyle öne çıkan Doğu Perinçek’i getirdi. Sancak’ın Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le de yakın muhabbeti dikkat çekiyor.

ÖĞRETMENİM PERİNÇEK, SOLUĞU ERDOĞAN'IN YANINDA ALDIM

Ethem Sancak geçtiğimiz hafta da İstanbul’da düzenlenen “Tuzla Üretim Devrimi Kurultayı”nda Doğu Perinçek’in yer alarak, “İlk öğretmenim sayın Doğu Perinçek'ti, tabi sonuçta soluğu Tayyip Erdoğan'ın yanında aldım.” demişti.

Ethem Sancak, mart ayının başında Doğu Perinçek’in heyetinde yer alarak Rusya’ya gitmişti. Perinçek heyetinin kimlerle görüştüğü açıklanmamıştı.

Aralık 2019 yılında da Doğu Perinçek ile katıldığı programda birlikte türkü söylemişti.