AKP Balıkesir eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru olan Turhan Çömez, 12 yıllık uzun bir sürenin ardından, sürgünde yaşadığı Londra'dan Türkiye'ye geldi.

Yeniçağ Gazetesi'ne açıklamada bulunan Turhan Çömez, "Ergenekon davasından ömür boyu ağır hapisle yargılandım ve bitti" ifadelerini kullandı.

22 ŞUBAT'TA 'HASRET' PAYLAŞIMI YAPMIŞTI

İktidara yönelik sert eleştirileri ve yaptığı yayınlarla dikkat çeken Turhan Çömez, 22 Şubat tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Tam 12 koca yıl, iyot kokulu rüzgarının, dans eden mavi sularının, özgürlüğe uçan martılarının özlemiyle yaşadım boğazın. Allah kimseye böyle bir hasret yaşatmasın" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE'YE GELDİ

Turhan Çömez'in dün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ise dikkat çekti. Çömez, yaptığı paylaşımla Türkiye'de olduğunu açıkladı.

Çömez yaptığı paylaşımda, "Melsa büyük bir trafik kazası geçirdi Londra’da. Zor ve riskli bir ameliyat gerekti. Zamanla yarışarak Türkiye ye getirdik. Çok başarılı bir ameliyat sonrası, yüzü gülüyor şimdi. Türk doktorlarına güvenin" dedi. 

"GELDİM HEMEN DÖNDÜM"

Türkiye'ye gelmesinin ardından Yeniçağ'a konuşan Turhan Çömez, "Geldim ve hemen döndüm geriye. Bir hasta getirdim. Bir kızımızın ameliyatını burada yaptıramayınca apar topar İstanbul'a getirdim. Ardından geri döndüm." diye konuştu.

"HAKKIMDA BİR DAVA VARDI, BİTTİ"

Türkiye'ye gelmesinin sorun olup olmadığı ve hakkında açılmış bir davanın olup olmadığını sorduğumuz Turhan Çömez, şu yanıtı verdi:

"Hakkımda bir dava yok. Vardı bitti. Ergenekon davasından ömür boyu ağır hapisle yargılandım ve bitti. Ben sonuç olarak eski bir milletvekiliyim. Ülkeme dair düşüncelerim var, hayallerim var, tecrübelerim var. Milletle paylaşmak benim sorumluluğum. "